Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen)

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
el-acmasi-borek-uzerine-su-dokulen.jpg

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin;
  • Nişasta
İçi İçin;
  • Peynir
  • Maydanoz
Üzerine Dökmek İçin;
  • 1 su bardağı sıvı yağ (iki parmak eksik)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Gereçler karıştırılarak özlü bir hamur yoğurulur.
  2. Hamur kulak göğsü kıvamında olacak. 15 dakika dinlendirilir.
  3. Hamur ikiye bölünür. Her hamur 10 eşit modüle ayrılır.
  4. Toplamda 20 beze olacak. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak üzerine yeteri kadar nişasta serpilir.
  5. 10’lu beze tepsi büyüklüğünde açılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve peyniri konulur.
  6. Kalan bezelerde tıpkı halde açılarak börek tamamlanır.
  7. İstediğiniz halde dilimlenir.
  8. Üzerine sıvı yağı ve tereyağı ek edilir. 190 derecede pişmeye bırakılır.
  9. Hafif pembeleştikten sonra fırından çıkartılarak üzerine su ve süt karışımı dökülür nar üzere oluncaya kadar kızartılır.
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt