El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Nişasta
- Peynir
- Maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ (iki parmak eksik)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçler karıştırılarak özlü bir hamur yoğurulur.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olacak. 15 dakika dinlendirilir.
- Hamur ikiye bölünür. Her hamur 10 eşit modüle ayrılır.
- Toplamda 20 beze olacak. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak üzerine yeteri kadar nişasta serpilir.
- 10’lu beze tepsi büyüklüğünde açılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve peyniri konulur.
- Kalan bezelerde tıpkı halde açılarak börek tamamlanır.
- İstediğiniz halde dilimlenir.
- Üzerine sıvı yağı ve tereyağı ek edilir. 190 derecede pişmeye bırakılır.
- Hafif pembeleştikten sonra fırından çıkartılarak üzerine su ve süt karışımı dökülür nar üzere oluncaya kadar kızartılır.