Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Çarşaf Böreği

El Açması Çarşaf Böreği
0
47

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
el-acmasi-carsaf-boregi.jpg

El Açması Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya yahut kuru maya
İç harcı için;
  • 250 gram Beyaz peynir
  • 1 Demet Maydanoz
  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Reyhan
  • 1 tatlı kaşığı salça
Hamuru açmak için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • İsteğe bağlı olarak çörek otu susam

El Açması Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel hamuriçin un tuz şeker maya bir kaba alınıp karıştırılır. Sonrasında su ile yoğurulur. Hazırlanan hamur bezelere ayrılıp dinlenmeye bırakılır ( ben 10 adet beze elde ettim).
  2. İç harcı için büyük bir kaseye alınan beyaz peynirler ezilir. Maydanozlar ince ince kıyılıp karıştırılır.
  3. Patatesli yapılmak istenirse 3 adet orta uzunluk patatesin kabukları soyulup haşlanır. Haşlanan patatesler ezilir. Bir adet orta uzunluk soğan bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulup salçası eklenir.
  4. Daha sonra patatesler eklenir. Bir tatlı kaşığından az eksik tuz, pulbiber, karabiber ve Reyhan eklenir karıştırılır. Güzelce karışan harç altı kapatılıp soğutulur.
  5. Bezeler sıvı yağ yardımı ile tabak büyüklüğünde tek tek açılıp üst üst bırakılır.
  6. Daha sonra bütün bezeler tıpkı süreçten geçtikten sonra tek tek alınır ve açılabildiği kadar açılır. Sıvı yağ hamura hoş bir kıvam veriyor. İncecik açılıyor el yardımı ile.
  7. Açılan hamurun içine hazırlanan iç harç bırakılır. Çok sıkmadan sarılır hamur. Ben gül böreği formunu verip tepsinin ortasına yerleştirdim. Sonrasında yaptığım başka börekleri etrafına sardım. Siz dilerseniz tek tek te yapabilirsiniz.
  8. En son bezeyi de yapıp yerleştirdikten sonra kalan yağ üzerine dökülür. Bir yumurtanın sarısı da üstüne sürülür.
  9. En son olarak ta çörek otu susam serpilir. 250 derece fırında güzelce kızarsan kadar pişirilir.
El Açması Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 5 su bardağı un1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ İç harç PeynirBir tutam maydanoz El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı İçin Materyaller Hamur için (istediğiniz ölçüde de yapabilirsiniz.)1 paket kuru maya ya da yarım yaş maya3 su bardağı su- 200 ml1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için 2 tane soğan5-6 haşlanmış patates1 kaşık silme domates ve biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çıtır Çıtır Konut Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 6 su bardağı un2 su bardağı su3 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Yufkalara sürmek için; 2 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 8 adet orta uzunluk patates3 -4adet orta uzunluk kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ6 su bardağı un2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 çay kaşığı kuru maya İçine; 5 adet orta boy patates1 adet soğan1 kaşık salçaTuz pulbiber Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı tereyağYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt