Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Çarşaf Böreği

El Açması Çarşaf Böreği
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
el-acmasi-carsaf-boregi.jpg

El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harç
  • Peynir
  • Bir tutam maydanoz

El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unun ortasını havuz yapıyoruz maya yağ tuz ve sütü ekleyin ve karıştırın.
  2. Unu dağıtın ve suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  3. Hamur toparlanınca biraz daha yoğurup üzerine streç geçirip bi beze sarıp 15- 20 dakika dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurumuzu 7- 8 beze yapalım.
  5. Tepsinin büyüklüğüne göre değişir bezeleri merdaneyle açıp üzerine tek tek sıvı yağ sürüyoruz üst üste hepsini yağlayalım ve iç harcını hazırlayalım.
  6. İç harcına siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ama bu börekte peynir ve maydanoz çok daha güzel oluyor.
  7. Ve gelelim açmaya bir tane beze alıp temiz bi sofra bezi veya temiz bir bezin üzerine kenarlarından çekerek açıyoruz. Elimizle açıyoruz. Kesinlikle merdane kullanmıyoruz.
  8. Bu aşamada hepsini aynı şekilde içine iç harcını koyup sofra bezinin kenarlarından yukarı kaldırarak rulo gibi sarılıyor.
  9. Yağladığımız tepsiye hepsini aynı şekilde diziyoruz.
  10. Üzerine yağ ve yumurta sarısı sürüp200 derece fırına atıyoruz.
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
El Açması Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya yahut kuru maya İç harcı için; 250 gram Beyaz peynir1 Demet Maydanoz3 adet büyük uzunluk patates1 adet orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı tuzKarabiberPulbiberReyhan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ6 su bardağı un2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 çay kaşığı kuru maya İçine; 5 adet orta boy patates1 adet soğan1 kaşık salçaTuz pulbiber Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı tereyağYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı İçin Materyaller Hamur için (istediğiniz ölçüde de yapabilirsiniz.)1 paket kuru maya ya da yarım yaş maya3 su bardağı su- 200 ml1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için 2 tane soğan5-6 haşlanmış patates1 kaşık silme domates ve biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 7 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz Ortalarına sürmek için; 150 grm tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 4 adet iri patates1 adet soğanBir tutam maydanozKarabiber ,tuz, pulbiberSıvı yağ Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt