Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Börek

El Açması Çıtır Börek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Yağlamak için tereyağı
İç harcı için
  • Peynir

El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un, su, tuz karıştırarak homojen bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Ardından bezelere ayırıyoruz hamurumuzu ben 10 beze yaptım.
  3. Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına bol yağ sürmek kuralı ile yağlayıp üst üste koyup yarım saat 45 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Dinlendikten sonra hamur resen açılacaktır esasen oklara kullanmıyoruz elimizle hamurumuzu yavaş yavaş açıyoruz.
  5. İç harcımızı yerleştirip sarıp tepsimize yerleştiriyoruz. Ben biraz yumuşak olsun diye üzerine yumurta sürdüm ancak sürmesem de olurmuş yumurtasız daha çıtır oluyor.
  6. 170 derecede pişiriyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun.
El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,606Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt