Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz)

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz)
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
el-acmasi-citir-citir-ispanakli-ve-patatesli-kolboregi-zorlanmadan-yapabileceginiz-6.jpg

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
İç gereci:
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe nazaran maydanoz
  • İstediğiniz iç harç kullanabilirsiniz

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz) Tanımı Yapılışı

  1. İç harç: öncelikle patatesler 35 40 dakika haşlanır soğuyunca rendelenir.
  2. Yağ ve soğan kavrulur salça tuz ve baharatlar ve patateste konulur 1 dakika kavrulur. Harcımız hazır.
  3. Hamurun yaklaşık 10 dakika özleşene kadar bir hamur yoğuralım.
  4. 20 cm çapında açıp ortalarını 4 yemek kasığı sıvı yağ ile yağlayıp üst üste dizelim.
  5. 45 dakika dilendirelim yağladıktan sonra. Açacağımız alanı hafif yağladıktan sonra elimizle yavaş yavaş çekerek açalım gerekirse yağda kullanalım.
  6. İstediğimiz iç harcı yapıp formunu verelim. Üzerine de kızarması için fırça yardımıyla yumurta sürer üzere sürüp 180 derecelik evvelce ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) İçin Malzemeler 3 adet günlük taze yufka İç materyali için; 4 adet patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet soğan1 tatlı kaşığı biber salçasıKarabiberTuz Sosu için; 100 gram eritilmiş tereyağı1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı su2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka Sosu için 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı su İçi 3 büyük bağ ıspanak1 adet küçük soğan1 kase peynir (ben biraz kaşar ve biraz tulum karıştırdım)1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Çıtır Çıtır Konut Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 6 su bardağı un2 su bardağı su3 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Yufkalara sürmek için; 2 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 8 adet orta uzunluk patates3 -4adet orta uzunluk kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su1 çay kaşığı tuz4 su bardağı un (Kontrollü olarak) Açmak için; 100 gram tereyağıÇeyrek çay bardağı sıvı yağ İçi için; 500 gram IspanakPeynir2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 4 su bardağı un1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1.5 çay kaşığı kuru mayaIlık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir) İç harcı için 4-5 adet haşlanmış patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt