
El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İsteğe nazaran maydanoz
- İstediğiniz iç harç kullanabilirsiniz
El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Ve Patatesli Kolböreği (Zorlanmadan Yapabileceğiniz) Tanımı Yapılışı
- İç harç: öncelikle patatesler 35 40 dakika haşlanır soğuyunca rendelenir.
- Yağ ve soğan kavrulur salça tuz ve baharatlar ve patateste konulur 1 dakika kavrulur. Harcımız hazır.
- Hamurun yaklaşık 10 dakika özleşene kadar bir hamur yoğuralım.
- 20 cm çapında açıp ortalarını 4 yemek kasığı sıvı yağ ile yağlayıp üst üste dizelim.
- 45 dakika dilendirelim yağladıktan sonra. Açacağımız alanı hafif yağladıktan sonra elimizle yavaş yavaş çekerek açalım gerekirse yağda kullanalım.
- İstediğimiz iç harcı yapıp formunu verelim. Üzerine de kızarması için fırça yardımıyla yumurta sürer üzere sürüp 180 derecelik evvelce ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.