Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
0
83

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 – 6 su bardağı un
İçi için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm materyalleri bir kaba alıp karıştıralım. En son unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yumuşak bir hamur olacak.
  2. 12 bezeye ayıralım. Bezeleri nişastaya bulayalım. Daha sonra elimizle tatlı tabağı uzunluğunda açalım. Yarım paket margarini eritip açtığımız bezeleri yağlayalım.
  3. Üst üste koyup buzdolabında 1 saat bekletelim. 1 saat sonra üst üste olan açtığımız hamurları elimizle bastırarak yavaş yavaş genişletelim.
  4. Arkalı önlü değiştirerek bastıra bastıra genişletelim ki her kat eşit uzunlukta açılsın. Değerli olan kenarlarının kalın kalmaması.
  5. Açtığımız hamuru uzun uzun şeritler halinde keselim. Şeritlerin ortasına uzunluktan kıymalı harcı ekleyelim. Hamurun iki ucunu birleştirip dörder parmak aralıklarla keselim.
  6. Kestiğimiz modülleri tepsiye yerleştirip üzerine 1 yumurta sarısı ve iki üç yemek kaşığı süt karıştırıp sürelim. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kolay El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler ️5 su bardağı un️2 su bardağı su (kontrollü)️2 tatlı kaşığı tuz️2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı️1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Patatesli harç için: 3-4 adet patates1 adet soğan1 yemek kaşığı tereyağ1,5 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak yaklaşık 1 su bardağı alıyor) İçi için; 4 adet haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz2,5 -3 su bardağı su İç harcı için: 500 gram orta yağlı kıyma1 adet soğanTuz,karabiber Yağlamak için: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı süt2 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için 10 adet orta boy patates4 büyük boy soğan1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt