Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Kol Böreği

El Açması Çıtır Kol Böreği
0
75

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1+ceyrek su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Hamurlara sürmek için;
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; suyu denetimli ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru altı beze yapıp, her bezeyi çok az unlayarak tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  2. Eritilmiş tereyağının içine sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Açtığımız hamurları üst üste yağlayarak derince bir kaba koyuyoruz. En üst hamuru da yağlayıp üzerini kapatarak 15 dakika bu halde dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu sırada iç harcı için çok az yağda soğanı kavurmaya başlıyoruz. Akabinde kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurma sürecine devam ediyoruz.
  4. Son olarak baharatlarını da ekleyip karıştırıp, ocaktan alıyoruz. Hamuru açmak için tezgaha bir adet hamur alıp, elimizle çekiştire çekiştire açabildiğimiz kadar açıyoruz (Yırtılmalar olsa bile sorun değil, sardığımızda görünmüyor)
  5. iyice açıp incelttiğimiz hamurun kenar kısmından biraz katlayıp kenar kısımlarını alıyoruz. Soğuyan iç harcından alıp uzunlamasına olacak halde koyuyoruz ve rulo halinde sarıyoruz.
  6. Sardığımız böreği iç kısımlarına gerçek katlayıp tepsiye alıyoruz. Hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

En Kolay El Açması Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; Yarım su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtanın akı(sarısı üzerine)1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı) Hamura sürmek için; 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 8 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz Ortasına sürmek için; Yarım paket margarin1 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 adet patatesTuzKarabiberPul biber El Açması Kol Böreği Tanımı Yapılışı Birinci olarak unu bir kabın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 4 su bardağı un1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1.5 çay kaşığı kuru mayaIlık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir) İç harcı için 4-5 adet haşlanmış patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mayasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un3 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 5 tane orta uzunluk haşlanmış patates1 tane kuru soğan1 çorba kaşığı pul biberTuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ patatesler için Peynirli iç harç 1 kase beyaz peynirBir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt