Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik)

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik)
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
el-acmasi-ispanakli-borekcok-pratik.jpg

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için:
  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tulum peyniri
Hamurların arasını yağlamak için;
  • Ayçiçek yağı
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yağ

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur malzemelerini alıp, uygun bir kapta kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup üzerini kapatalım.
  2. 15 dk dinlenmesi yeterli.
  3. Bu arada iç harcını hazırlayalım.
  4. Soğan ve pırasayı kavuralım.
  5. Ispanakları ilave edelim ve hiç suyu kalmayana dek pişirelim.
  6. Pişme işlemi bitince kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edelim.
  7. Tuzsuz bir peynir kullanacaksanız az miktar ıspanağa tuz ilavesi yapabilirsiniz.Aman dikkatli ekleyin ıspanak tuzu sevmez:)
  8. Ben bergama tulumu kullandım lor peynirini sevmediğim ve yakıştırmadığım için. Siz istediğiniz çeşit peynir kullanabilirsiniz. Ezine inek koyun peyniri vs. Tulum tuzlu olduğu için ıspanağa tuz eklemedim.
  9. İç harcımızı soğumaya bırakırken hamurumuzu 6 ya da 8 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
  10. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyalım. 15 dk daha dinlendirelim.
  11. Sürenin sonunda 6 parçaya böldüyseniz 3-8 parçaya böldüyseniz 4 adet yağladığımız yufkayı tezgaha alalım.
  12. 3-4 yağladığımız yufka tek tek değil üst üste konup bir açılacak.
  13. Elimizle sağdan sola,yukardan aşağıya nazik harektlerle büyütelim. Çok ince olmaması gerekiyor. Fotoğraflardan bakabilirsiniz.
  14. Uygun tepsiye koyalım.
  15. Hazırladığımız iç harcı ekleyelim ve üzerine peynirimizi ufalayalım.
  16. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde büyütelim ve üstüne koyalım.
  17. Kenarları açık kalmayacak şekilde kapatalım.
  18. İster kare kare ister benim gibi kesip üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve az miktarda yağı karıştırıp sürelim.
  19. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  20. Fırından çıkınca üstünü bir bezle örtelim.
El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt