El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- 500 gram ıspanak
- 2 adet pırasa
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tulum peyniri
- Ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı yağ
El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur malzemelerini alıp, uygun bir kapta kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup üzerini kapatalım.
- 15 dk dinlenmesi yeterli.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım.
- Soğan ve pırasayı kavuralım.
- Ispanakları ilave edelim ve hiç suyu kalmayana dek pişirelim.
- Pişme işlemi bitince kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edelim.
- Tuzsuz bir peynir kullanacaksanız az miktar ıspanağa tuz ilavesi yapabilirsiniz.Aman dikkatli ekleyin ıspanak tuzu sevmez
- Ben bergama tulumu kullandım lor peynirini sevmediğim ve yakıştırmadığım için. Siz istediğiniz çeşit peynir kullanabilirsiniz. Ezine inek koyun peyniri vs. Tulum tuzlu olduğu için ıspanağa tuz eklemedim.
- İç harcımızı soğumaya bırakırken hamurumuzu 6 ya da 8 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
- Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyalım. 15 dk daha dinlendirelim.
- Sürenin sonunda 6 parçaya böldüyseniz 3-8 parçaya böldüyseniz 4 adet yağladığımız yufkayı tezgaha alalım.
- 3-4 yağladığımız yufka tek tek değil üst üste konup bir açılacak.
- Elimizle sağdan sola,yukardan aşağıya nazik harektlerle büyütelim. Çok ince olmaması gerekiyor. Fotoğraflardan bakabilirsiniz.
- Uygun tepsiye koyalım.
- Hazırladığımız iç harcı ekleyelim ve üzerine peynirimizi ufalayalım.
- Kalan diğer hamurları da aynı şekilde büyütelim ve üstüne koyalım.
- Kenarları açık kalmayacak şekilde kapatalım.
- İster kare kare ister benim gibi kesip üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve az miktarda yağı karıştırıp sürelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üstünü bir bezle örtelim.