Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tarifini İsteyecek)

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tarifini İsteyecek)
0
47

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pakmaya
  • 7 su bardağı un (siz yeniden dikkatli koyun benim unum ince un)
Yağlamak için;
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç materyali;
  • 2 demet ıspanak
  • 3 adet soğan
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıya
Üzerine sürmek için ;
  • 1 yumurta sarısı

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için; Ilık olan sütümüzü ve suyumuzu bir kaba alıyoruz .
  2. Üzerine sıvı yağ, bir bütün yumurta, şeker ve bir yemek kaşığı mayamızı katıyoruz.
  3. Hamuru birinci bir su bardağı un ile tomurcuklar gidene kadar elimizle eziyoruz .
  4. Bu süreci 3 bardak gelene kadar devam ediyoruz (bu sayede hamurunuz çok hoş olacak ve dışı çıtır içi yumuşacık bir börek olacak)
  5. 3 bardak unu koyup yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyoruz (bu sayede hamuru mayaya küstürmemiş olup hamurun midemizde rahatsız ol olmamasını sağlıyoruz).
  6. Diğer kalan unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  7. 40 dk mayalanmaya bırakıp iç gerecini yapıyoruz.
  8. İç gereç ben ıspanaklı yaptım dileyen istediğini koyabilir.
  9. Ispanakları bir parmak inceliğinde doğrayıp 5 sefer sudan geçirip yıkıyoruz.
  10. 3 adet soğanları piyazlık doğrayıp tavaya alıyoruz .
  11. Sıvı yağ koyup hafif pembe olunca kırmızı toz biberi ekleyip üzerine ıspanakları koyuyoruz.
  12. Hafif kavurduktan sonra karabiber, tuzunu ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  13. Sos tenceresine tereyağı alıp erittikten sonra altını kapatıp üstüne sıvı yağı ekliyoruz.
  14. Mayalanan hamurumuzu masaya alıp mayası gitmesi için dıştan içe gerçek bastırmadan yuvarlak form veriyoruz.
  15. 10 eşit kesime bölüp tek tek açmaya başlıyoruz.
  16. Hamurunuzu az un ile bir arada açabildiğiniz kadar ince bir biçimde açın.
  17. Açılan hamurumuzu yağlayıp bir kenarını içe gerçek kıvırıp tekrar yağılıyoruz.
  18. Sonra başka yanı içe yanlışsız katlayıp tekrar yağ sürüyoruz daha fotoğrafta ayrıntılı formda gösterdim.
  19. Hamurlar bitene kadar birebir sürece devam edip bitiriyoruz.
  20. Yağlanan hamurları bir merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde çok bastırmadan uzun geniş formda açıyoruz kenarına ıspanaklı harçtan koyup sarıyoruz.
  21. Aynı süreci başka hamurlara yaparak tepsiye diziyoruz.
  22. Ben 4 modüle kestim dileyen 6 eşit modüle bölebilir.
  23. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ile süsleyerek evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilebilir.
Not ;böreği akşamdan yapıp sabah kahvaltınıza pişirebilirsiniz.

Birde ben yumurta sarisini yağı ısıttığım sos tenceresine kırıp kalan az birşey yağ ile karıştırıp sürdüm, içinde bir tatlı kaşığı kadar yağ kalmıştı yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Tel Pastane Açması (Herkes Tanımını İsteyecek) İçin Gereçler Bardak ölçüm 240 ml Yarım bardak ılık suYarım bardak ılık sütYarım bardak sıvı yağ2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılcak üzeri için)2 tatlı kaşığı şeker4.5 bardak un (kontrolü ekleyin)1 paket maya (yaş mayada kulanabilirsiniz)2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
El Açması Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 6 su bardağı un1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 adet yumurta3 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz Hamurumuzu açmak için; Nişasta + un karışımı (Nişasta 2 su bardağı kadarsa un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 4.5 su bardağı un ( yarım kilo)1.5 su bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağTuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 kase lor peyniri2 adet soğan1 tatlı kaşığı pulbiber Aralarına; 1 er yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 2 adet yumurta sarısı2- 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 5 su bardağı un2.5 su bardağı ılık su1.5 tatlı kaşığı tuz İç harç için; 500 gram ıspanak1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta sarısı Hamur aralarına sürmek için; 200 gram margarin3 yemek kaşığı sıvı yağ El Açması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz1 yumurtaKabartma tozu6,5 su bardağı un İç harcı için; 1 kilo ıspanak2 orta boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tepeleme kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt