Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek
0
89

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un ( yarım kilo)
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kase lor peyniri
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Aralarına;
  • 1 er yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru yoğurarak başlayalım.
  2. Kasemize unu alalım, sıvı yağ ve çok az tuz ekleyelim.
  3. Suyu ise azar azar ekleyelim.
  4. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.❗hamuru ne kadar yoğurursak o kadar kolay açılıyor ????.
  5. Hamurumuzu 5 bezeye ayıralım.
  6. Tek tek streçleyerek yarım saat bekletelim.
  7. İç harcını hazırlayalım.Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  8. İçerisine rendelenmiş soğanımızı ekleyelim.
  9. Lor peynirini ve pulbiberide ekledikten sonra karıştıralım.
  10. Dinlenmiş bezelerimizden 1. sini alarak un serpelim açalım.
  11. Yuvarlak fırın tepsisinden taşacak biçimde açalım.
  12. İç gerecinden serpelim.
  13. Tepsiden taşan hamurları bıçak karşıtıyla keserek tepsimizin içine koyalım.
  14. Aralara bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
  15. Kestiğimiz yufkayı da koyduktan sonra iç harcından tekrar koyalım.
  16. Bitene kadar bir yufka bir iç harcı bir sıvı yağ koymaya devam edelim.❗fazlalık kısımlarını keserek böreğimizin içine koyalım.
  17. En son bıçak ile kare biçiminde keselim.
  18. Üzerine bir bütün yumurta ve öteki yumurtanın sarısını sıvı yağ katıp güzelce çırpalım.
  19. Daha sonra böreğimizin üzerine sürelim.
  20. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim????.
Ispanaklı böreğin hazır afiyet olsun ????????.

❗Ne kadar ince açarsak o kadar düzgün olur????.

❗ Ortalara harcımızdan azar azar serpiştirelim???? yoksa böreğimiz hamur olur????.

❗1’er yemek kaşığı sıvı yağ koymayı unutmayın????.

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kolay El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz2.5 su bardağı suSıvı yağ İçi için: 3 su bardağı kadar doğranmış ıspanak1 adet soğan1 su bardağı domates suyu yahut 2 -3 adet domates rendesiİsteğe bağlı baharatTuz Kolay El Açması Ispanaklı Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı sirke1 fincan sıvı yağTuzAldığı kadar ılık su İç harcı için 1 kg ıspanak1 soğan250 gram beyaz peynirTuzKarabiberPulbiber Orta kat için Sıvı yağ El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
El Açması Lorpeynirli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı dolusu tuz1 çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un İçi için: Yarım kilo ıspanak1 su bardağı lor peyniriYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 4 tane milföy hamuru İçi için; Yarım kilodan az ıspanak (isteyen sap kısımlarını kullanmayabilir)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğanLor peyniriKarabiberTuz Üzerine; 1 adet yumurta sarısı Milföyden Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 10 su bardağı un3.5 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 adet soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pulbiber4 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; Sıvı yağ (hamurların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt