El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 su bardağı un ( yarım kilo)
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase lor peyniri
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 er yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamuru yoğurarak başlayalım.
- Kasemize unu alalım, sıvı yağ ve çok az tuz ekleyelim.
- Suyu ise azar azar ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.hamuru ne kadar yoğurursak o kadar kolay açılıyor ????.
- Hamurumuzu 5 bezeye ayıralım.
- Tek tek streçleyerek yarım saat bekletelim.
- İç harcını hazırlayalım.Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- İçerisine rendelenmiş soğanımızı ekleyelim.
- Lor peynirini ve pulbiberide ekledikten sonra karıştıralım.
- Dinlenmiş bezelerimizden 1. sini alarak un serpelim açalım.
- Yuvarlak fırın tepsisinden taşacak biçimde açalım.
- İç gerecinden serpelim.
- Tepsiden taşan hamurları bıçak karşıtıyla keserek tepsimizin içine koyalım.
- Aralara bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
- Kestiğimiz yufkayı da koyduktan sonra iç harcından tekrar koyalım.
- Bitene kadar bir yufka bir iç harcı bir sıvı yağ koymaya devam edelim.fazlalık kısımlarını keserek böreğimizin içine koyalım.
- En son bıçak ile kare biçiminde keselim.
- Üzerine bir bütün yumurta ve öteki yumurtanın sarısını sıvı yağ katıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra böreğimizin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim????.
Ne kadar ince açarsak o kadar düzgün olur????.
Ortalara harcımızdan azar azar serpiştirelim???? yoksa böreğimiz hamur olur????.
1’er yemek kaşığı sıvı yağ koymayı unutmayın????.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı