iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kilo un
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Hamuru toparlamak için ılık su
Yufkalara sürmek için;
*1 kase sıvı yağ
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*200 gr lor peynir
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı için ıspanak genişçe bir leğene temizlenip doğranır Üzerini geçecek kadar su eklenir ve yarım saat bekletilir Süre sonunda ıspanaklar süzgece alınır ve dört beş su ile kumlarından arınıncaya kadar yıkanır Ispanaklar yağsız susuz şekilde bir tencereye alınır ve bütün suyunu salana kadar pişirilir Suyunu süzmesi için süzgeçte bekletilir
Tavada soğan sıvı yağ ile kavrulur Salça eklenir biraz daha kavrulur Ispanak, tuz ve baharatlar ilave edilir ve karıştırılıp ocaktan alınır Ilıyınca lor peynir eklenir İç harcımız hazır
Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır Su ilavesi yapılarak ele yapışmayana kadar yoğurulur Ne kadar güzel yoğurulursa o kadar rahat açılır Hamuru 10 adet bezeye ayıralım Her bir bezeyi un serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde daha sonra oklavayla incecik bir yufka açalım Sıvı yağı her yerine sürelim İç harcını uç kısmına ilave edip rulo yapalım ve dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirelim Bütün hepsini aynı şekilde yapalım
*1 kilo un
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Hamuru toparlamak için ılık su
Yufkalara sürmek için;
*1 kase sıvı yağ
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*200 gr lor peynir
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı için ıspanak genişçe bir leğene temizlenip doğranır Üzerini geçecek kadar su eklenir ve yarım saat bekletilir Süre sonunda ıspanaklar süzgece alınır ve dört beş su ile kumlarından arınıncaya kadar yıkanır Ispanaklar yağsız susuz şekilde bir tencereye alınır ve bütün suyunu salana kadar pişirilir Suyunu süzmesi için süzgeçte bekletilir
Tavada soğan sıvı yağ ile kavrulur Salça eklenir biraz daha kavrulur Ispanak, tuz ve baharatlar ilave edilir ve karıştırılıp ocaktan alınır Ilıyınca lor peynir eklenir İç harcımız hazır
Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır Su ilavesi yapılarak ele yapışmayana kadar yoğurulur Ne kadar güzel yoğurulursa o kadar rahat açılır Hamuru 10 adet bezeye ayıralım Her bir bezeyi un serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde daha sonra oklavayla incecik bir yufka açalım Sıvı yağı her yerine sürelim İç harcını uç kısmına ilave edip rulo yapalım ve dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirelim Bütün hepsini aynı şekilde yapalım