Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Kıvrımlı Börek

El Açması Kıvrımlı Börek
0
146

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

El Açması Kıvrımlı Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 5.5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
  • 250 gram çökelek
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 dilim süzme peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üst yüzeyi için
  • 50 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

El Açması Kıvrımlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Derin bir kabın içine ununuzu tuzumuzu koyarak ılık su ile yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara koyup üzerini kapatıp iç harcını hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.
  3. Şimdi gelelim iç harca:iç harcı için çökelek kaşar peynir be süzme peynir ve tuzunu koyup güzelce karıştırıyoruz
  4. En son maydanozu da ekliyoruz ve harcınızda hazır artık dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde beze yapıyoruz ve artık gelelim açma işine. Hamurumuzu incecik açıyoruz içine dağınık bir halde yayıp sarıyoruz sardıktan sonrada kıvrımlaştırıyoruz.
  5. Tepsinin ortasından rulo oluşturuyoruz ben görseldeki borcam ile 6 beze açtım.
  6. Diğer bezeleri de birebir formda yapıp tepsiyi dolduruyoruz.
  7. Bütün süreç bittikten sonra üzerine sıvı yağı sürüp yereyağı da parçalayarak her tarafına yayıyoruz ve formlu kesiyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz kıvrımlı el açması böreğimiz hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
El Açması Kıvrımlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz (silme)1 çimdik şeker Aralarına sürmek için; 80 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram ufalanmış beyaz peynir7 8 kısım maydanoz Üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sütYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı kuru maya4 su bardağı kadar un İç harcı için 2 demet semizotu2 kalıp süzme peynirYarım tatlı kaşığı tuz Üzeri için Yarım çay bardağı sütSusam, çörekotu El Açması Börek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un2.5 su bardağı suTuzYağlamak için tereyağı İç harcı için Peynir El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un, su, tuz karıştırarak homojen bir hamur yoğuruyoruz. Ardından bezelere ayırıyoruz hamurumuzu ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı ılık su( 200 ml)1 çorba kaşığı şeker1 paket instant kuru maya1 yemek kaşığı tuzUn (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü) Bezeleri yağlamak için; 1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş tereyağı İç harcı; 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz2,5 su bardağı su İç harcı için: 500 gram orta yağlı kıyma1 adet soğanTuz,karabiber Yağlamak için: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt