Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek
0
31

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
el-acmasi-kiymali-patatesli-porsiyonluk-borek.jpg

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
İçi için;
  • 1 buçuk kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Arası için;
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzerine;
  • Yumurta sarısı ve susam

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
  2. Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  4. İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  5. Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
  7. Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  8. Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  10. 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
  11. Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim????????.
El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Porsiyonluk Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Hamuru açmak için 1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta (Buğday) Açılan hamurlara sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
El Açması İkramlık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su Arasına sürmek için; Tereyağ ve sıvı yağ İçi için; 4 adet büyük boy patates2 adet soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tuz3 bardak su (kontrollü koyun) Yağlamak için; 1  yemek kaşığı margarinYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 -6 adet haşlanmış patatesKarabiberArzuya göre diğer baharatlar, içini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kolay El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 4 su bardağı ılık su5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harç için; 4-5 adet patates1 adet orta uzunluk soğanTuz, karabiber, kırmızı biber Açmak için; 100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un1.5 tatlı kaşığı tuzSu İç harcı için; 3 adet büyük uzunluk patates1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaTuzPul biberKarabiber Yağlamak için; 2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı sıvı yağ El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt