El Açması Kolay Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kontrollü)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Dileğe nazaran ıspanaklı peynirli yada patatesli hazırlayabilirsiniz.
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörekotu
El Açması Kolay Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için un hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ kullanın. Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 15 bezeye ayıralım. Akabinde 5 er 5 er ayırıp her kata erittiğimiz tereyağından sürelim. En üst kısma yağ sürmeyelim.
- Hamuru merdane yardımıyla tezgahta açalım. Yumuşak bir hamur olduğu için un kullanmaya gerek yok. Kare halinde açıp iç harcı uç kısma yayalım.
- Akabinde rulo formunda sarıp eşit biçimde keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
- En son susam yada çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
- Ispanaklı harç için yarım kg ıspanaklı güzelce yıkayalım. Akabinde tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp rendelediğimiz 1 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Akabinde ıspanağı ek edip büsbütün suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp içerisine dilediğiniz çeşit bir peynirden döküp karıştıralım.