El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kase un
- 6 adet yumurta ( 4 adet yumurtada olabilir)
- 3 kase ılık su
- Tepeleme iki yemek kaşığı tuz
- Yarım kg kıyma ( yağsız ve sinirsiz iki kez çekilmiş)
- 1 adet iri soğan ( suyu sıkılmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı olarak kırmızıbiber
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak ( rendelenmiş)
El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu suyunu denetimli olarak ekleyerek yoğuralım.
- Poğaça hamurundan sert olacak biçimde güzelce yoğurarak hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken kıyma içini hazırlayalım ,soğanımızı robottan incecik çekerek suyunu yeterlice sıkalım. ( soğan sulu olursa mantıları kapatmak güç olabilir).
- Baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Bir saatin sonunda bezelerimizi tutalım ve bezelerin kurumaması için üzerlerine nemli bir bez örterek poşetleyelim ,on dk kadar da bu halde dinlenmeye bırakalım.
- Tekrar on dakikanın sonunda hamurumuzu açmaya başlayalım. ( mantı kesme aparatım şimdi gelmediği için ben oklava yardımıyla kestim sizlerde aparat varsa işiniz daha kolay olacaktır. )
- Küçük küçük oklava yardımıyla kestikten sonra hazırlamış olduğumuz kıyma harcından ben çokça kullandım sizler bir cimdik koyarak gül halinde bükerek unlanmış olduğumuz tepsimize biriktirelim dikkat edelim ki birbirlerine yapışmasınlar.
- Bükme süreci bittikten sonra fırınınızı 200° ayarlayarak evvelden ısıtılmış fırında 10- 15 dk yavaşça denetimli olarak kavuralım.
- Kavurduktan ve soğuduktan sonra kaynamış suyumuza ekleyerek on dk pişirelim
- Ardından mis üzere tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????️.Not: ben kalanını paketleyerek dondurucuma attım dediğim üzere sizler ölçüyü azaltarak 1 kase un, 1 su bardağı su halinde yaparak akşama yapabilirsiniz.
El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı