Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Mantı

El Açması Mantı
0
90

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kase un
  • 6 adet yumurta ( 4 adet yumurtada olabilir)
  • 3 kase ılık su
  • Tepeleme iki yemek kaşığı tuz
İçi için;
  • Yarım kg kıyma ( yağsız ve sinirsiz iki kez çekilmiş)
  • 1 adet iri soğan ( suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Üzeri için:
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı olarak kırmızıbiber
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak ( rendelenmiş)

El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu suyunu denetimli olarak ekleyerek yoğuralım.
  2. Poğaça hamurundan sert olacak biçimde güzelce yoğurarak hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Hamurumuz dinlenirken kıyma içini hazırlayalım ,soğanımızı robottan incecik çekerek suyunu yeterlice sıkalım. ( soğan sulu olursa mantıları kapatmak güç olabilir).
  4. Baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  5. Bir saatin sonunda bezelerimizi tutalım ve bezelerin kurumaması için üzerlerine nemli bir bez örterek poşetleyelim ,on dk kadar da bu halde dinlenmeye bırakalım.
  6. Tekrar on dakikanın sonunda hamurumuzu açmaya başlayalım. ( mantı kesme aparatım şimdi gelmediği için ben oklava yardımıyla kestim sizlerde aparat varsa işiniz daha kolay olacaktır. )
  7. Küçük küçük oklava yardımıyla kestikten sonra hazırlamış olduğumuz kıyma harcından ben çokça kullandım ☺️ sizler bir cimdik koyarak gül halinde bükerek unlanmış olduğumuz tepsimize biriktirelim dikkat edelim ki birbirlerine yapışmasınlar.
  8. Bükme süreci bittikten sonra fırınınızı 200° ayarlayarak evvelden ısıtılmış fırında 10- 15 dk yavaşça denetimli olarak kavuralım.
  9. Kavurduktan ve soğuduktan sonra kaynamış suyumuza ekleyerek on dk pişirelim ☺️
  10. Ardından mis üzere tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️????️.Not: ben kalanını paketleyerek dondurucuma attım dediğim üzere sizler ölçüyü azaltarak  1 kase un, 1 su bardağı su halinde yaparak akşama yapabilirsiniz.

El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Mantı (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı suKıvama nazaran un (Hafif sert kıvam olacak ) İç harç için : 150 gram kıyma1 adet soğan rendesi1 çay kaşığı karabiber Yoğurtlu sos için; Biraz yoğurt2 adet sarımsak tuz Üzeri için; Sıvı yağ kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için ; 500 gram un225 ml su1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta İç harç için; 250 gram kıyma1 adet soğanTuz / karabiber Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 kase yoğurtİsteğe bağlı sarımsak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamur için : 1 kg un1 yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (1-2 bardak) İç harcı için : 250-300 gram kıymaAz bir ölçüde karabiberAz bir ölçüde kimyon1 adet soğan1 çay kaşığı tuz Sos için : 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salçaKuru nane Üzeri için ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3,5 su bardağı un1 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz2 adet yumurta İç Harcı İçin 250 gram az yağlı kıyma2 adet orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin 1 kase yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 3,5 su bardağı un1 adet yumurta1 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi için 300 gram kıyma1 adet kuru soğanTuz – karabiber – pul biber Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir kabın içerisine un, yumurta, tuz ve suyumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt