El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 3.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardak süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşık sirke
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Nişasta
- Kaymak
- Fıstık
El Açması Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru yoğurup 6 eşit beze yapıp bir saat dinlendiriyoruz.
- Bezeleri oklava ile nişasta kullanarak ince açıyoruz.
- Şekil verme işlemi için fotoğraf ekliyorum.
- Hamuru orta kısmını buruşturuyoruz uçlarını bırakıyoruz.
- Belirli aralıklarla fıstık ve 1 tatlı kaşık kaymak koyuyoruz.
- Sonrasında uç kısımları kapatıyoruz.
- Her kaymağın olduğu yer bir tatlı adedi gibi düşünerek kesiyoruz ve uç kısımlarından elimizle sıkıştırıyoruz.
- Şekil verilen tatlıların üzerine yağlı karşımı döküyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz. Fırına göre değişebilir bu
- süre.
- Fırından çıkarınca 5 dk bekleyip şerbeti döküyoruz.