Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Midye Tatlısı

El Açması Midye Tatlısı
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
el-acmasi-midye-tatlisi.jpg

El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Şerbet için;
  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardak süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşık sirke
  • 1 fiske tuz
  • 3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak
Üzeri için;
  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Açmak için;
  • Nişasta
İçi için;
  • Kaymak
  • Fıstık

El Açması Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru yoğurup 6 eşit beze yapıp bir saat dinlendiriyoruz.
  3. Bezeleri oklava ile nişasta kullanarak ince açıyoruz.
  4. Şekil verme işlemi için fotoğraf ekliyorum.
  5. Hamuru orta kısmını buruşturuyoruz uçlarını bırakıyoruz.
  6. Belirli aralıklarla fıstık ve 1 tatlı kaşık kaymak koyuyoruz.
  7. Sonrasında uç kısımları kapatıyoruz.
  8. Her kaymağın olduğu yer bir tatlı adedi gibi düşünerek kesiyoruz ve uç kısımlarından elimizle sıkıştırıyoruz.
  9. Şekil verilen tatlıların üzerine yağlı karşımı döküyoruz.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz. Fırına göre değişebilir bu
  11. süre.
  12. Fırından çıkarınca 5 dk bekleyip şerbeti döküyoruz.
El Açması Midye Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,590Mesajlar
29,694Kullanıcılar
CarlotdmSon üye
Üst Alt