El Açması Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller
Kıyma için
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çimdik pul biber (1 çay kaşığından az)
- 1 çimdik karabiber
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
- 4,5 su bardağı un
- İnek yağı, yoksa da 100 gram tereyağı
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
El Açması Muska Böreği Tanımı Yapılışı
- Hamuru için materyalleri koyup karıştırdıktan sonra unu da katıp yoğurun.
- Hamurumuzu açtıktan sonra üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirip yayıyoruz.
- Daha sonra rulo formuna getirip kesiyoruz.
- Kestiğimiz her hamuru açıp içine hazırladığımız kıymayı koyup muska halini verdiriyoruz.
- Kapatıp üzerine yumurta sarısını ve çöreğini koyup evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 40-45 dakika olmak üzere pişiriyoruz.Afiyet olsun .