Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Nişastalı Börek

El Açması Nişastalı Börek
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
el-acmasi-nisastali-borek.jpg

El Açması Nişastalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (250 ml)bardakta
Ortalarına
  • Nişasta
Üzerine
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 orta uzunluk patates haşlanmış
  • Biraz maydanoz

El Açması Nişastalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kıyma ve soğanı kavuralım.
  2. İçine haşlanmış patates ve maydanozu koyalım karıştıralım karabiber ve tuz ek edelim.
  3. Sütünüz ılık olsun bütün gereçleri karıştıralım.Unu denetimli ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan 16beze yapalım.
  5. Pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  6. Ortalarına yarım yemek kaşığı nişasta serpelim sekizinci ye nişasta koymayalım.
  7. Öteki sekizi de yapıp bir 1o dk dinlendirelim ki kolay açılsın.
  8. Birinci yaptığımız sekizi dikdörtgen biçimde açalım.
  9. Tam ortadan uzunlamasına keselim.
  10. Uzunlamasına harcımızı koyup rulo üzere saralım.
  11. Üç parmak ortayla keselim tepsiye yerleştirelim.
  12. 45 dk tepsi mayası yaptıralım.
  13. Tereyağını eritelim sıvı yağ koyalım karıştıralım böreklere fırça yardımıyla sürelim.
  14. 10 dk daha bekletip175°ısıtılmış fırında pişirelim. Hem kıtır hem yumuşacık böreklerimiz hazır.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt