
El Açması Nişastalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 2 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (250 ml)bardakta
- Nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 orta uzunluk patates haşlanmış
- Biraz maydanoz
El Açması Nişastalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kıyma ve soğanı kavuralım.
- İçine haşlanmış patates ve maydanozu koyalım karıştıralım karabiber ve tuz ek edelim.
- Sütünüz ılık olsun bütün gereçleri karıştıralım.Unu denetimli ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan 16beze yapalım.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Ortalarına yarım yemek kaşığı nişasta serpelim sekizinci ye nişasta koymayalım.
- Öteki sekizi de yapıp bir 1o dk dinlendirelim ki kolay açılsın.
- Birinci yaptığımız sekizi dikdörtgen biçimde açalım.
- Tam ortadan uzunlamasına keselim.
- Uzunlamasına harcımızı koyup rulo üzere saralım.
- Üç parmak ortayla keselim tepsiye yerleştirelim.
- 45 dk tepsi mayası yaptıralım.
- Tereyağını eritelim sıvı yağ koyalım karıştıralım böreklere fırça yardımıyla sürelim.
- 10 dk daha bekletip175°ısıtılmış fırında pişirelim. Hem kıtır hem yumuşacık böreklerimiz hazır.