Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek

El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek
0
114

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için :
  • 1 küçük kase nişasta
  • 1 küçük kase un
Aralarına sürmek için :
  • 125 gram tereyağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Peynirli içi için :
  • 1 küçük kase sert beyaz peynir
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
Üzerine sürmek için :
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı beyaz susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu tepsiye alalım ortasını havuz yapalım .
  2. Diğer materyalleri içine koyalım ,kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım.
  4. Pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Tereyağı eritelim ,sıvı yağı içine döküp karıştıralım.
  6. Açılan her hamura yağdan sürüp üst üste koyalım.
  7. Sonra nişasta ile unu karıştıralım.
  8. Tezgaha biraz serpelim iki adet hamuru üst üste koyalım.
  9. Nişastalı un ile açalım içine tekrar yağdan sürelim.
  10. Önce ikiye sonra dörde beşe altıya bölelim.
  11. Peynirli içi karıştıralım hamurun yuvarlak kısmına birer yemek kaşığı koyalım iki tarafta katlayarak rulo biçimde saralım.
  12. Yağlanmış unlanmış tepsiye dizelim.
  13. Yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
  14. Susam çörekotu serpelim.
  15. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Nişastalı Börek Tanımı İçin Gereçler 2 çay bardağı süt1,5 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un (250 ml)bardakta Ortalarına Nişasta Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 200 gr kıyma2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay bardağı ılık suAldığı kadar unYarım paket kabartma tozu1 yemek kaşığı sirke Açmak için : 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı nişasta İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
El Açması Balkabaklı Tatlı Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 2,5 su bardağı un1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı ılık su1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 çimdik tuz Açmak için; Yarım su bardağı unYarım su bardağı nişasta Sosu için; Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Az Ölçülü Peynirli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet böreklik yufka1 kase tulum ve lor karışımı peynir (istediğiniz peynir olabilir) Sosu için; 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı sirke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Patatesli Nişastalı Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet taze yufka1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı(isterseniz tereyağlı yapabilirsiniz) yağ3 yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı su İç harcı; 3 adet patates1 adet kuru soğan1 demet maydanoz2 çay kaşığı tatlı toz biber1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt