
El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 tepsi için;
- 4 -5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yaş maya (kuruda olur isteğe bağlı)
- Aldığı kadar su
- 4 -5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Pul biber
- Kara biber
- Kimyon
- Tuz
El Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce yaş maya kullanırsanız yarım su bardağı ılık suya yarım mayayı koyup eritelim.
- Unu bir leğene alıp resimdeki gibi bütün malzemeleri koyalım sonra suyuda azar azar ekleyip yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru sarıp dinlenmeye bırakalım.
- Sonrasında soğanları ince doğrayıp pembeleşene kadar yağda kavuralım.
- Üstüne baharatları ekleyip rendelenmiş patateslerin suyunu çıkıp üstüne ekleyelim.
- Orta derece ateşte sürekli karıştırarak patatesin diriliğini alalım.
- Az bişey soğumasını beklerken hamurları 7 beze yapıp alt katman için iki tanesini açalım.
- İlk katı koyup hamura kaşıkla sıvı yağ gezdirip ikinci katı koyalım ve harcı dökelim.
- Aynı işlemi 7 kat olana kadar devam edelim .
- Toplamda 3 katta harç olacak ona göre ayarlayalım.
- En üste de biraz yağ döküp istediğimiz şekli verip 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim, fırına göre dakika ve derece değişebilir. Piştikten sonra servise hazır.
El Açması Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı