bilgisayarci
FD Üye
El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 bardak ılık su
- 4 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 125 gram margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
El Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hazırlanışı hamur yoğurma kabına un, tuz ve su ile hamuru yoğuralım (suyu kontrollü ekleyelim) ele yapışmayan hamur olacak.
- Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayalım patatesleri küp küp şeklinde doğrayın üzerine su konur pişmeye bırakırız 25 dk kadar.
- Margarini eritelim ocağı kapatalım bir kaba eritilmiş margarin ve sıvı yağı ekleyip karıştırın ( sıvı yağın 2 yemek kaşığı kadarı soğan kavurmak için)
- Hamuru tabak büyüklüğünde açalım, her kata eritip hazırladığımız karışımdan fırça ile sürelim. Bu şekilde hepsini yapalım 5 tane beze çıkıyor 1 saat bu şekilde dinlendirelim.
- Diğer taraftan patatesleri süzelim, iyice ezelim tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın, biraz kavurun.
- Patates harcın içine koyalım baharatları ekleyip karıştırın.
- Tezgah üzerine alarak elimizle açalım patatesli harçtan koyalım rulo şeklinde saralım.
- Üzerine kalan sıvı yağ ve margarin olan karışımı sürelim, fırında kızarana kadar pişirin.
- 180 derece fırında 25-30 dakika kadar afiyet olsun.