Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
el-acmasi-patatesli-borek.jpg

El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak ılık su
İçi için:
  • 4 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için:
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

El Açması Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hazırlanışı hamur yoğurma kabına un, tuz ve su ile hamuru yoğuralım (suyu kontrollü ekleyelim) ele yapışmayan hamur olacak.
  2. Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayalım patatesleri küp küp şeklinde doğrayın üzerine su konur pişmeye bırakırız 25 dk kadar.
  3. Margarini eritelim ocağı kapatalım bir kaba eritilmiş margarin ve sıvı yağı ekleyip karıştırın ( sıvı yağın 2 yemek kaşığı kadarı soğan kavurmak için)
  4. Hamuru tabak büyüklüğünde açalım, her kata eritip hazırladığımız karışımdan fırça ile sürelim. Bu şekilde hepsini yapalım 5 tane beze çıkıyor 1 saat bu şekilde dinlendirelim.
  5. Diğer taraftan patatesleri süzelim, iyice ezelim tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın, biraz kavurun.
  6. Patates harcın içine koyalım baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Tezgah üzerine alarak elimizle açalım patatesli harçtan koyalım rulo şeklinde saralım.
  8. Üzerine kalan sıvı yağ ve margarin olan karışımı sürelim, fırında kızarana kadar pişirin.
  9. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar afiyet olsun.
El Açması Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt