Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek
0
83

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için;
  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Yağlamak için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru hazırlamak için un tuz ve su denetimli eklenerek kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  2. Hamurdan bezeler kopartılıp 12 modüle bölünür. Bezeler yuvarlanır ve üzerine pak bez örtüp, 10 dk dinlendirilir.
  3. İç harcı için; patatesler soyulup, haşlanır ve ezilir. Kuru soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağda kavrulur. Akabinde salça ,baharatlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ezilip püre haline getirilen patatesler eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağlamak için tereyağ eritilir ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenen hamurlar oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açılır ve uygun bir kaba alınıp, her tarafı yağlanır. Tüm bezeler birebir biçimde yapılır ve üzeri streçle sarılıp 20 25dk dinlendirilir.
  5. Dinlenen hamurlar büyük bir masaya tek tek alınır ve el ile evvel ortasından akabinde kenarlarından çekerek ince açılır. Yırtılmalar olabilir sarıca kaybolacaktır.
  6. Açılan yufkanın bir kenarları 5 cm içeri katlanır ve bir kenarına uzunlama iç harç koyularak rulo halinde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tüm bezeler bu halde yapılır.
  7. Son olarak kalan yağ böreğin üzerine yeterlice sürülür ve 180 derece fırında alt üst güzelce pişirilir. Afiyet olsun ????.
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması İkramlık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su Arasına sürmek için; Tereyağ ve sıvı yağ İçi için; 4 adet büyük boy patates2 adet soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Hamuru yağlamak için; Sıvı yağTereyağ El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber5 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak yaklaşık 1 su bardağı alıyor) İçi için; 4 adet haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Patatesli Çıtır Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tuz3 bardak su (kontrollü koyun) Yağlamak için; 1  yemek kaşığı margarinYarım su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5 -6 adet haşlanmış patatesKarabiberArzuya göre diğer baharatlar, içini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt