Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
el-acmasi-patatesli-carsaf-boregi-nefisss.jpg

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı İçin Materyaller

  • Hamur için (istediğiniz ölçüde de yapabilirsiniz.)
  • 1 paket kuru maya ya da yarım yaş maya
  • 3 su bardağı su- 200 ml
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 2 tane soğan
  • 5-6 haşlanmış patates
  • 1 kaşık silme domates ve biber salçası
  • Pul biber ve kara biber istediğiniz kadar
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Ortasına sürmek için (hafif sürün)
  • Sıvıyağ
Üzeri için
  • Yumurta sarısı, biraz yoğurt, çok az sıvı yağ

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı Yapılışı

  1. Unun ortasını açıp yarım bardak ılık suda mayayı bekletiyoruz.
  2. Kalan suyu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Soğanı kavurup salçasını ve baharatları ekleyip rendelenmiş patatesleri koyalım.
  4. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapıp açalım.
  5. Sıvıyağı fırça yardımıyla sürüp harcı yayalım.
  6. Rulo yapıp kıvıralım.
  7. Tepsiye dizip yumurtasını sürelim. 15 dk. Bekletip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ6 su bardağı un2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz3 çay kaşığı kuru maya İçine; 5 adet orta boy patates1 adet soğan1 kaşık salçaTuz pulbiber Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı tereyağYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için; 3 patatesYarım tatlı kaşığı pul biber1 adet kuru soğanYarım tatlı kaşığı karabiberGöz kararı tuzÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamurları yağlamak ve üzerine sürmek için; 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
El Açması Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya yahut kuru maya İç harcı için; 250 gram Beyaz peynir1 Demet Maydanoz3 adet büyük uzunluk patates1 adet orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı tuzKarabiberPulbiberReyhan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Patatesli Sigara Böreği (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 1 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ4 su bardağı unKıvamına nazaran su İç harcı için : 4 adet büyük uzunluk patatesYarım demet maydanoz1,5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı pul biberYeteri kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 5 su bardağı un1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ İç harç PeynirBir tutam maydanoz El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt