El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı İçin Materyaller
- Hamur için (istediğiniz ölçüde de yapabilirsiniz.)
- 1 paket kuru maya ya da yarım yaş maya
- 3 su bardağı su- 200 ml
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 tane soğan
- 5-6 haşlanmış patates
- 1 kaşık silme domates ve biber salçası
- Pul biber ve kara biber istediğiniz kadar
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
- Yumurta sarısı, biraz yoğurt, çok az sıvı yağ
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Nefis Tanımı Yapılışı
- Unun ortasını açıp yarım bardak ılık suda mayayı bekletiyoruz.
- Kalan suyu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Soğanı kavurup salçasını ve baharatları ekleyip rendelenmiş patatesleri koyalım.
- Yumruk büyüklüğünde bezeler yapıp açalım.
- Sıvıyağı fırça yardımıyla sürüp harcı yayalım.
- Rulo yapıp kıvıralım.
- Tepsiye dizip yumurtasını sürelim. 15 dk. Bekletip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.