El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 3 patates
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Patatesli Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzun için yoğurma kabına şu ve tuzu alalım üzerine yavaş yavaş un ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuralım.
- Yoğurulan hamuru mandalına büyüklüğünden az büyük bezelere bölelim.
- Merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıp tavada erittiğimiz yağın üzerlerine sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
- Ve hamuru yağlayalım koyacağımız tepsiyide yağlayalım hamur bitene kadar aynı işlemi devam edelim.
- Daha sonra iç harcını hazırlayalım, patatesleri rendeleyip güzelce yıkayıp suyunu süzelim. Daha sonra soğanı küp küp doğrayıp patatese ilave edelim.
- Yağı ve baharatı ilave edip güzelce karıştıralım daha sonra yağladığımız hamuru en alttaki üste gelcek şekilde ters çevirip en üstteki hamuru sofra bezinin üzerinde açalım.
- Ve iç malzemesi koyup rulo yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşeyelim ve hamurları yağladığımız yağla üzerini yağlayıp max ayarda kontrollü pişirelim.