El Açması Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Vitayağ yahut sıvı yağ
- 5-6 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1er çay kaşığı pulbiber, kimyon, karabiber (arzuya nazaran istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
- Bir adet yumurta
- Biraz sıvı yağ
El Açması Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayarak tencereye alıp üzerine su koyalım tuz atarak haşlayalım.
- Patatesler haşlanırken hamurumuzu yoğuralım. Unu yoğurma kabına alarak ortasını açalım.
- Tuzu ekleyerek suyu yavaşça ekleyerek yoğuralım.
- Üzerini örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Bu ortada soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alarak kavuralım.
- Üzerine baharatları ekleyerek bir kez karıştırıp ocaktan alalım.
- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim yada ezelim.
- Üzerine soğanı ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuzu bezelere bölüp açarak ortasına yağ sürelim ve patatesli harcımızdan koyalım.
- Rulo sararak kendi etrafında sarmal yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Bütün hamura birebir süreci yaparak bitirelim üzerine evvel biraz sıvı yağ sürelim.
- Sonra yumurta sürerek 180 derecede ısınmış fırında pişirelim.