Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Patatesli Gül Böreği

El Açması Patatesli Gül Böreği
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
el-acmasi-patatesli-gul-boregi.jpg

El Açması Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Hamura sürmek için
  • Vitayağ yahut sıvı yağ
İç gereci için:
  • 5-6 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1er çay kaşığı pulbiber, kimyon, karabiber (arzuya nazaran istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
Üzeri için
  • Bir adet yumurta
  • Biraz sıvı yağ

El Açması Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri yıkayarak tencereye alıp üzerine su koyalım tuz atarak haşlayalım.
  2. Patatesler haşlanırken hamurumuzu yoğuralım. Unu yoğurma kabına alarak ortasını açalım.
  3. Tuzu ekleyerek suyu yavaşça ekleyerek yoğuralım.
  4. Üzerini örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
  5. Bu ortada soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alarak kavuralım.
  6. Üzerine baharatları ekleyerek bir kez karıştırıp ocaktan alalım.
  7. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim yada ezelim.
  8. Üzerine soğanı ekleyip karıştıralım.
  9. Hamurumuzu bezelere bölüp açarak ortasına yağ sürelim ve patatesli harcımızdan koyalım.
  10. Rulo sararak kendi etrafında sarmal yapalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  11. Bütün hamura birebir süreci yaparak bitirelim üzerine evvel biraz sıvı yağ sürelim.
  12. Sonra yumurta sürerek 180 derecede ısınmış fırında pişirelim.
El Açması Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,239Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt