El Acması Patatesli Rulo Borek Tarifi İcin Malzemeler İc Malzeme İcin
*4 adet haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 cay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
Hamur Malzemesi
*1 yemek kaşığı sirke
*1 su bardağı sut
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamı)
*1 tatlı kaşığı tuz
El Acması Patatesli Rulo Borek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar dışı cıtır ici yumuşacık bu el acması boreği mutlaka deneyin derim hem basit hem pratik gorunuşu ve sunumu ise muhteşem oluyor
1
*İlk once hamurumuzu yoğuralım sıvı malzemeleri alalım kuru mayayı da icine alalım
*Daha sonra unu ekleyelim kulak memesi kıvam alana kadar yoğuralım
*Daha sonra patatesi haşlayıp diğer malzemeleri ekleyelim
*Mayalanan hamuru once merdane sonra oklava yardımıyla ince bir şekilde acalım ince şerit şeklinde ic harctan koyalım bi kac kez yuvarladıktan sonra bir bıcak yardımıyla keselim ve yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlayarak koyalım
*Daha sonra tekrar ic harctan şerit şeklinde koyalım ve tekrar yuvarlayıp eşit bir şekilde keselim tepsimize koyalım
*Bu işlem hamur bitene kadar devam etsin
*En son uzerine yumurta sarısı ve biraz sıvı yağ ile karıştırıp boreğimize surelim
*En son susam serpelim 200 dr fırında uzeri kızarana kadar pişirelim ve el acması boreğimiz hazır Afiyet olsun
*4 adet haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 cay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
Hamur Malzemesi
*1 yemek kaşığı sirke
*1 su bardağı sut
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamı)
*1 tatlı kaşığı tuz
El Acması Patatesli Rulo Borek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar dışı cıtır ici yumuşacık bu el acması boreği mutlaka deneyin derim hem basit hem pratik gorunuşu ve sunumu ise muhteşem oluyor
1
*İlk once hamurumuzu yoğuralım sıvı malzemeleri alalım kuru mayayı da icine alalım
*Daha sonra unu ekleyelim kulak memesi kıvam alana kadar yoğuralım
*Daha sonra patatesi haşlayıp diğer malzemeleri ekleyelim
*Mayalanan hamuru once merdane sonra oklava yardımıyla ince bir şekilde acalım ince şerit şeklinde ic harctan koyalım bi kac kez yuvarladıktan sonra bir bıcak yardımıyla keselim ve yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlayarak koyalım
*Daha sonra tekrar ic harctan şerit şeklinde koyalım ve tekrar yuvarlayıp eşit bir şekilde keselim tepsimize koyalım
*Bu işlem hamur bitene kadar devam etsin
*En son uzerine yumurta sarısı ve biraz sıvı yağ ile karıştırıp boreğimize surelim
*En son susam serpelim 200 dr fırında uzeri kızarana kadar pişirelim ve el acması boreğimiz hazır Afiyet olsun