El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su (ılık olacak)
- Tuz
- 4 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
- Un ve sıvı yağ
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanların acı suyunu çıkarmak için patlıcanları iri küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
- Bir kenarda hamur kabımıza unumuzu eleyerek alalım, ortasını çukur hale getirip suyumuzu ekleyelim.
- Kenarda kalan unun üzerine tuzu ek edip yavaş yavaş yoğuralım.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bi kıvam elde edince üzerine kapatıp dinlendirelim.
- Acı suyu çıkan patlıcanları süzüp yıkayalım.
- Tavaya soğanları doğrayıp alalım.
- Üzerine patlıcanları ek edip karıştıralım, tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakalım.
- Hamuru 2ye bölelim.
- Tezgahta uzatıp bir kısmını 10 bir kısmını 9 a bölüp bezeler haline getirelim.
- Üzerlerini kurumaması için ıslak mutfak beziyle örtelim.
- Hamurun 10 beze olan kısmını teker teker alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve fırçayla yağlayalım.
- Her kata tıpkı süreci uygulayalım.
- En sonuncuyu yağlamadan kenara alıp bekletelim.
- Öteki 9 bezelik kısmada tıpkı süreçleri uygulayalım.
- Fırın tepsimizi yağlayalım, 10 beze olan kısmı tepsiden taşacak kadar büyütüp tabana yerleştirelim.
- Soğuyan iç harcı içine dökelim.
- Hamurun başka yarısınıda büyütelim ve harcın üzerine koyalım.
- Taşan hamurları büze büze kapatalım.
- Hamurun en üstünü de yağlayıp kabarması için bıçakla bir kaç minik kesik atalım ve evvel bir 10 dk 200 daha sonra 180 dercede içini çeke çeke pişirelim. Afiyet olsun ????.