
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi;
- Yarım kilo pırasa
- 2-3 tane orta boy havuç
- 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Bir çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı peynir
- Aralara sürmek için tereyağı veya margarin
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasalarımızı doğruyoruz.
- Havuçları rendeleyelim, daha sonra bunları soteleyip baharatlarını katıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.
- Bu arada hamurunu hazırlıyoruz. Beş su bardağı una sirke ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
- Daha sonra hamurumuzu sekiz parçaya ayırıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına erittiğimiz margarin veya tereyağını sürüyoruz.
- Dörderli iki gurup olarak hazırlanan hamuru biraz dinlendirdikten sonra tepsinizin büyüklüğü ne göre açıyoruz.
- İlk gurubu tepsinin altına yayıyoruz araya soğuttuğumuz pırasalı harcı döküp üstünü kapatıyoruz.
- Sonrasında böreği dilimleyip üzerine kalan erimiş tereyağı veya margarini sürüp 180 derecede alt üst pişiriyoruz fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkat edin.