Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Pırasalı Börek

El Açması Pırasalı Börek
0
29

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
el-acmasi-pirasali-borek.jpg

El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler


İç malzemesi;
  • Yarım kilo pırasa
  • 2-3 tane orta boy havuç
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı peynir
  • Aralara sürmek için tereyağı veya margarin

El Açması Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pırasalarımızı doğruyoruz.
  2. Havuçları rendeleyelim, daha sonra bunları soteleyip baharatlarını katıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.
  3. Bu arada hamurunu hazırlıyoruz. Beş su bardağı una sirke ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
  4. Daha sonra hamurumuzu sekiz parçaya ayırıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına erittiğimiz margarin veya tereyağını sürüyoruz.
  5. Dörderli iki gurup olarak hazırlanan hamuru biraz dinlendirdikten sonra tepsinizin büyüklüğü ne göre açıyoruz.
  6. İlk gurubu tepsinin altına yayıyoruz araya soğuttuğumuz pırasalı harcı döküp üstünü kapatıyoruz.
  7. Sonrasında böreği dilimleyip üzerine kalan erimiş tereyağı veya margarini sürüp 180 derecede alt üst pişiriyoruz fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkat edin.
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,731Kullanıcılar
Fatih516Son üye
Üst Alt