Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Pırasalı Börek

El Açması Pırasalı Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Sosu için;
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 1 kilo kadar pırasa
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

El Açması Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tereyağını ocakta eritip üzerine sıvı yağ ekleyip kenara alalım.
  2. Hamuru için ılık suya tuzu alıp karıştıralım .
  3. Tuz eriyince denetimli un ekleyerek yoğuralım.
  4. Yumuşak bir hamur olmalı en az 5 dk yoğuralım ve 6 eşit bezelere bölelim.
  5. Oklavayla bezeleri açalım her açtığımız bezeyi yağlayıp geniş bir borcama alalım ve üzerini bir poşetle kapatıp en az 1 saat dinlendirelim.
  6. İç harcı için pırasaları temizleyip çok kalın olmayacak halde doğrayalım ve kaynar suda yaklaşık 10 dk kaynatıp yumuşamasını sağlayalım ve suyunu süzelim.
  7. 3 adet soğanı ince ince doğrayıp tavaya alalım ve tereyağı, sıvı yağ ekleyip soğanları orta ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
  8. Ardından salçasını ekleyelim ve pul biber ekleyip salçayla biraz daha kavurup süzdüğümüz pırasaları elimizle suyunu sıkıp tavamıza alalım.
  9. Tuzunu ekleyip 10 dk daha kavurup ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım iç harcı kesinlikle soğuk olmalı.
  10. Hamuru açacağımız tezgahı yağlayıp dinlenmiş hamurumuzdan bir beze alıp elimizle hafif nazikçe bastırarak biraz açalım.
  11. Daha sonra elimizle kenarlarından çekiştirerek hamuru açalım ve iç harcımızdan ekleyip rulo halinde saralım .
  12. Ardından gül biçimi verelim ve tereyağı ile yağlanmış tepsimize alalım.
  13. Diğer bezeleride bu biçimde hazırlayıp tepside hamurun bitişinden devam ederek tıpkı formda gül hali verilerek devam edelim .Tüm hamuru bu biçimde hazırlıyoruz.
  14. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz ❤️.

El Açması Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un1.5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke2 su bardağı ılık su İç harcı için; 1 kilogram pırasa2-3 adet havuçYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Patatesli Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 klio un3 su bardağı suTuzSuyu denetimi ekleyin az gelirse yoğurarak eklersiniz İçlerine sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ100 gr margarin eritelim Patatesli iç harç için; 4 adet patates1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaÇeyrek çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo pırasa250 gr kıyma1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pulbiber Hamur için; 1 kilo unTuzYarım paket kabartma tozuSu (Yumuşak bir hamur olacak) Ortalarına sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz (silme)1 çimdik şeker Aralarına sürmek için; 80 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram ufalanmış beyaz peynir7 8 kısım maydanoz Üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt (Yada su)1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı instant kuru maya1 adet yumurta Üzerine Yumurta sarısı (İsraf olmasın diye beyazını hamurun içine atın) İç harcı 3- 4 orta uzunluk patatesTuzKarabiberPul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt