teknolojiuzmani
FD Üye
El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kilo kadar pırasa
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
El Açması Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını ocakta eritip üzerine sıvı yağ ekleyip kenara alalım.
- Hamuru için ılık suya tuzu alıp karıştıralım .
- Tuz eriyince denetimli un ekleyerek yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olmalı en az 5 dk yoğuralım ve 6 eşit bezelere bölelim.
- Oklavayla bezeleri açalım her açtığımız bezeyi yağlayıp geniş bir borcama alalım ve üzerini bir poşetle kapatıp en az 1 saat dinlendirelim.
- İç harcı için pırasaları temizleyip çok kalın olmayacak halde doğrayalım ve kaynar suda yaklaşık 10 dk kaynatıp yumuşamasını sağlayalım ve suyunu süzelim.
- 3 adet soğanı ince ince doğrayıp tavaya alalım ve tereyağı, sıvı yağ ekleyip soğanları orta ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
- Ardından salçasını ekleyelim ve pul biber ekleyip salçayla biraz daha kavurup süzdüğümüz pırasaları elimizle suyunu sıkıp tavamıza alalım.
- Tuzunu ekleyip 10 dk daha kavurup ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım iç harcı kesinlikle soğuk olmalı.
- Hamuru açacağımız tezgahı yağlayıp dinlenmiş hamurumuzdan bir beze alıp elimizle hafif nazikçe bastırarak biraz açalım.
- Daha sonra elimizle kenarlarından çekiştirerek hamuru açalım ve iç harcımızdan ekleyip rulo halinde saralım .
- Ardından gül biçimi verelim ve tereyağı ile yağlanmış tepsimize alalım.
- Diğer bezeleride bu biçimde hazırlayıp tepside hamurun bitişinden devam ederek tıpkı formda gül hali verilerek devam edelim .Tüm hamuru bu biçimde hazırlıyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
El Açması Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı