
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 180 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 400 gram antep peyniri yoksa beyaz peynir
- Maydanoz
- Büyük tencere kaynar su
- 1 yemek kaşığı tuz(tuz su oranına göre artabilir)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeleri bir güzel karıştırılır.
- Hamur yavaş yavaş un ekleyerek iyice orta sert bir hamur olucak şekilde yoğrulur.
- Yarım saat dinlendirilir ve 12 bezeye ayrılır.
- Önce merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır.
- Daha sonra her biri unlanarak tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır.
- Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
- Büyükçe bir tencereye su doldurulur ve kaynatılır.
- İçerisine bir yemek kaşığı tuz eklenir.
- Yufkalar teker teker kaynayan suda 20 saniye kadar haşlanır.
- Hızla soğuk suya atılır,suyu süzülür (su arada bir değiştirilir, ılık olmaması için)yağlanmış tepsiye teker teker yerleştirilir.
- Her kata 2 yemek kaşığı yağ sürülür.
- 6. Yufkadan sonra iç harç eklenir.
- Sonra kalan yufkalar da haşlanır.
- En son üzerine de yağ sürülür.
- 200° önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıldıktan sonra nemli bir bez örtülür. 15 dakika bekletilir.Daha sonra servis yapılır.

El Açması Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı