teknolojiuzmani
FD Üye
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
- 4 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
- 250 gram kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Tuz ve karabiber
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur;Hamur kabına unu koyup tuzu karıştırıyoruz, yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp 1 çay bardağı ılık suyu da katıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
- 15 dakika dinlenen hamuru 11 eşit parçaya bölüp bezelerimizi de 15 dk daha dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezelerimizi açıp tek tek temiz bir sofra bezi üzerine sererek kurumasını sağlıyoruz.
- İç harcı;Hamurların dinlenme esnasında iç harcı hazırlayabiliriz.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kıymayı da katıp kavurduktan sonra istediğimiz kadar tuz ve karabiber katıyoruz.İç harcımız hazır.
- Hamurları haşlamak için geniş bir tencerenin içinde suyu kaynatıyoruz.
- Açtığımız yufkaları tek tek kaynayan suyun içinde 5 sn tuttuktan sonra direk soğuk su koyduğumuz kabın içine alıyoruz.
- Suyunu elimizle ya da ters çevrilmiş leğenin üzerine sererek sırkıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye kıvıştırarak haşlanan yufkamızı seriyoruz ve her kat arasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürüyoruz.
- 6. Yufkadan sonra iç harcı koyuyoruz.
- En üst kata da yağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. (fırın derecesi değişiklik gösterebilir. ).
Afiyet olsun ????.
El Açması Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı