Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Su Böreği

El Açması Su Böreği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
el-acmasi-su-boregi.jpg

El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
  • 4 su bardağı un
İç harcı için;
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz ve karabiber
Aralara sürmek için ;
  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

El Açması Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur;Hamur kabına unu koyup tuzu karıştırıyoruz, yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp 1 çay bardağı ılık suyu da katıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. 15 dakika dinlenen hamuru 11 eşit parçaya bölüp bezelerimizi de 15 dk daha dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen bezelerimizi açıp tek tek temiz bir sofra bezi üzerine sererek kurumasını sağlıyoruz.
  4. İç harcı;Hamurların dinlenme esnasında iç harcı hazırlayabiliriz.
  5. Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
  6. Kıymayı da katıp kavurduktan sonra istediğimiz kadar tuz ve karabiber katıyoruz.İç harcımız hazır.
  7. Hamurları haşlamak için geniş bir tencerenin içinde suyu kaynatıyoruz.
  8. Açtığımız yufkaları tek tek kaynayan suyun içinde 5 sn tuttuktan sonra direk soğuk su koyduğumuz kabın içine alıyoruz.
  9. Suyunu elimizle ya da ters çevrilmiş leğenin üzerine sererek sırkıyoruz.
  10. Yağlanmış tepsiye kıvıştırarak haşlanan yufkamızı seriyoruz ve her kat arasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürüyoruz.
  11. 6. Yufkadan sonra iç harcı koyuyoruz.
  12. En üst kata da yağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. (fırın derecesi değişiklik gösterebilir. ).
Not: ben piştikten sonra kesiyorum ama dilimlerin daha düzgün görünmesi için fırına sürmeden de kesebilirsiniz. ).

Afiyet olsun ????.

El Açması Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt