
El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 kilo kadar ıspanak
- 1 tane soğan(yemeklik doğranmış)
- Peynir (ben kahvaltılık peynirimi kullandım siz istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkayalım ben bir saat kadar sirkeli suda beklettim çamurunu iyice atsın diye.
- Daha sonra yemeklik doğrayalım içine soğanımızı doğrayalım ve peynirimizi ekleyelim. (peynir eklemek istemezseniz koymayabilirsiniz)
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ben çok tuz koymadım çünkü peynirim tuzluydu. Güzelce karıştıralım.
- Başka bir kasede yumurta yoğurt ve sütümüzü güzelce çırpalım.
- Yufkalarımızı üst üstte koyalım 4 e bölelim.
- Daha sonra böldüğümüz her yufkaya sosumuzu güzelce her yerine gelicek şekilde sürelim.
- Uzun kalan kısmına ıspanağımızı koyalım ve güzelce içe doğru ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım ve gül şeklini verelim.
- Hepsine aynı işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine kalan sosumuzu sürelim ben en üste tekrardan yumurta sarısı sürdüm iyice kızarsın diye.
- Daha sonra susam ve ya çörek otu ekleyip önceden ısıtılmış 180- 190 derece fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun
.