Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği

El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği
0
27

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
el-acmasi-yufkadan-ispanakli-gul-boregi.jpg

El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

• 5 adet yufka
  • 1 kilo kadar ıspanak
  • 1 tane soğan(yemeklik doğranmış)
  • Peynir (ben kahvaltılık peynirimi kullandım siz istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yufkanın sosu için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkayalım ben bir saat kadar sirkeli suda beklettim çamurunu iyice atsın diye.
  2. Daha sonra yemeklik doğrayalım içine soğanımızı doğrayalım ve peynirimizi ekleyelim. (peynir eklemek istemezseniz koymayabilirsiniz)
  3. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ben çok tuz koymadım çünkü peynirim tuzluydu. Güzelce karıştıralım.
  4. Başka bir kasede yumurta yoğurt ve sütümüzü güzelce çırpalım.
  5. Yufkalarımızı üst üstte koyalım 4 e bölelim.
  6. Daha sonra böldüğümüz her yufkaya sosumuzu güzelce her yerine gelicek şekilde sürelim.
  7. Uzun kalan kısmına ıspanağımızı koyalım ve güzelce içe doğru ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım ve gül şeklini verelim.
  8. Hepsine aynı işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  9. Üzerine kalan sosumuzu sürelim ben en üste tekrardan yumurta sarısı sürdüm iyice kızarsın diye.
  10. Daha sonra susam ve ya çörek otu ekleyip önceden ısıtılmış 180- 190 derece fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun ❤️.
El Açması Tadında Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt