El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase lor
- 1 kase yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanaklarımızı temizleyip güzelce yıkayalım.
- Yarım su bardağı sıvı yağımızın içerisinden 2-3 yemek kaşığı yağ alıp, kuru soğanlarımızı kavuralım.
- İçerisine ıspanakları ve tuzu ekleyip hafif ıspanaklar sönene kadar kavuralım.
- Hazırladığımız ıspanağı soğutup içerisine lorunu ekleyelim.
- Dilerseniz bu esnada karabiber, pülbiberde ekleyebilirsiniz. (ben eklemedim) Yufkaları eşit şekilde üçken bölelim.
- Tek kat olacak şekilde üzerine sos sürüp ıspanaklı harcımızdan koyalım ve rulo yapıp kendi etrafında dönderelim.
- Hepsine aynı işlemi yapalım.
- Kalan sosumuzu böreklerimizin üzerine sürerek çörekotu, susam serpelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim.Afiyet olsun.
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı