bilgisayarci
FD Üye
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 5 tutam ıspanak
- 125 gr peynir
- 1 tane kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı su
- 2 su bardağı sıvı yağ (1.5 da ekleyebilirsiniz)
- 1 yumurtanın sarısı
- Çörek otu
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları yıkayıp doğrayın hafif yumuşayana dek kendi suyuyla kavurun suyunu sıkın.
- Doğranmış soğanları kavurup salça ,tuz, karabiber ekleyip suyunu sıktığınız ıspanakları ekleyin bir iki kez karıştırın üzerine peyniri ekleyip soğumasını bekleyin.
- Yufkaları serin 4 eşit parçaya bölün.
- Hazırladığınız karışımı her parçaya sürün.
- İç malzemeyi ekleyin sigara böreği gibi sarıp kıvırın.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sosu gezdirin yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Sıcak sıcak tüketin. Çıtır çıtır bir börek olacak.
- Bu böreği tüketeceğiniz zaman yapın önceden yapılınca aynı lezzeti bulamayabilirsiniz. Afiyet olsun.