Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
el-acmasi-tadinda-karalahanali-borek.jpg

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Harcı için
  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber
Börek sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke (Üzüm, elma fark etmez)

El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yıkayıp doğradığımız karalahanalarımızı tencereye koyup hafif suyunu salmasını bekliyoruz
  2. Suyunu salmaya başladığında biraz daha su ek edip hafif haşlıyoruz.
  3. Haşlandıktan sonra süzgece alıp güzelce süzüyoruz ki acılık olmasın.
  4. Daha sonra soğanı ve lahanayı kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra içerisine yoğurt yumurta ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
  6. Ayrı bir kapta iç harcı hazırlıyoruz tereyağ eritilmiş olucak,ortadan ikiye kestiğimiz yufkamızın içine harcını güzelce sürüyoruz.
  7. Üç kısmına harçtan koyup rulo biçiminde sarıp tepsiye dolayarak koyuyoruz.
  8. Kalan harcımızın da içerisine 1 yumurta koyup çırpıp böreğimizin üzerine döküp 4e kesip 180derece fırında yaklaşık 30-35dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet günlük yufka3 yemek kaşığı sirke3 kaşık un İç harcı için; PatatesSoğanSıvı yağTuz Üzerine için; YumurtaSusamÇörek otu Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesi haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka Sosu için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı un1 dolu yemek kaşığı tereyağ(sonradan üzerine) İç harç için; 4 adet patates1 adet soğan6-7 yemek kaşığı sıvı yağ1 dolu kaşık tereyağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
El Açması Börek Tadında Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 adet taze yufka Sosu için; 2 tane yumurta2 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ Arası için; Beyaz peynirMaydanoz El Açması Börek Tadında Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kaşarlı Patatesli Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet böreklik yufka1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ1 şişe soda2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 5 orta boy patates1 adet kurusoğanYarım yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı pul biber (Azaltabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka1 bağ ıspanak1 adet kuru soğan1 kase lor Sosu için️ 1 kase yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak ıspanaklarımızı temizleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt