bilgisayarci
FD Üye
El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 demet karalahana
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke (Üzüm, elma fark etmez)
El Açması Tadında Kara Lahanalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkayıp doğradığımız karalahanalarımızı tencereye koyup hafif suyunu salmasını bekliyoruz
- Suyunu salmaya başladığında biraz daha su ek edip hafif haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzgece alıp güzelce süzüyoruz ki acılık olmasın.
- Daha sonra soğanı ve lahanayı kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra içerisine yoğurt yumurta ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta iç harcı hazırlıyoruz tereyağ eritilmiş olucak,ortadan ikiye kestiğimiz yufkamızın içine harcını güzelce sürüyoruz.
- Üç kısmına harçtan koyup rulo biçiminde sarıp tepsiye dolayarak koyuyoruz.
- Kalan harcımızın da içerisine 1 yumurta koyup çırpıp böreğimizin üzerine döküp 4e kesip 180derece fırında yaklaşık 30-35dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.