Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Tadında Patatesli Börek

El Açması Tadında Patatesli Börek
0
75

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
el-acmasi-tadinda-patatesli-borek.jpg

El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ(sonradan üzerine)
İç harç için;
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • Susam

El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce iç harcımızı hazırlayalım.
  2. Patatesleri soyup suda haşlıyoruz.
  3. Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  4. Haşlanan patatesleri de ezerek soğanların üzerine alıyoruz.
  5. Tereyağını, tuzunu, karabiberini ekleyip kaşıkla eze eze kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Böreğin sosu için tereyağ hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  7. 1 adet yufkayı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz.
  8. Hazırladığımız sostan fırça yardımıyla her yerine gelecek halde sürüyoruz.
  9. Patates harcımızı yufkanın düz tarafına uzunlamasına yayıyoruz ve rulo formunda sarıp tepsiye alıyoruz.
  10. Aynı biçimde öbür yufkayı da rulo yapıp tepsideki böreğin etrafına sarıyoruz.
  11. Tüm yufkalar bitince kalan sosa 1 yemek kaşığı tereyağ eritip karıştırıyoruz ve böreğin üzerine güzelce yediriyoruz.
  12. Arzuya nazaran susam serpip 200 derecelik fırında alt-üst ayarda üzeri kızarana kadar denetimli pişiriyoruz.
El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaşarlı Patatesli Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet böreklik yufka1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ1 şişe soda2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 5 orta boy patates1 adet kurusoğanYarım yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı pul biber (Azaltabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) İçin Malzemeler 3 adet günlük taze yufka İç materyali için; 4 adet patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet soğan1 tatlı kaşığı biber salçasıKarabiberTuz Sosu için; 100 gram eritilmiş tereyağı1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı su2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet günlük yufka3 yemek kaşığı sirke3 kaşık un İç harcı için; PatatesSoğanSıvı yağTuz Üzerine için; YumurtaSusamÇörek otu Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesi haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler 6 adet hazır yufka Sos İçin 1, 5 su bardağı sütyarım su bardağı sıvı yağ3 yumurtaYarım paket kabartma tozu İç Harcı İçin Kafi ölçüde peynirİsteğe nazaran maydanoz Üzeri İçin Susam yahut çörek otu El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kolay El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 4 su bardağı ılık su5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harç için; 4-5 adet patates1 adet orta uzunluk soğanTuz, karabiber, kırmızı biber Açmak için; 100 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt