Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Tadında Peynirli Börek

El Açması Tadında Peynirli Börek
0
100

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
el-acmasi-tadinda-peynirli-borek-9.jpg

El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet hazır yufka
Sos İçin
  • 1, 5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
İç Harcı İçin
  • Kafi ölçüde peynir
  • İsteğe nazaran maydanoz
Üzeri İçin
  • Susam yahut çörek otu

El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle fırınımızı 200 derecede açıp ısınmaya bırakıyoruz.
  2. Birinci olarak böreğin sosunu hazırlıyoruz. Materyalleri birebir kabın içine koyup çırpıyoruz.
  3. Ama 1 yumurtanın sarısını öbür bir kaba ayırıyoruz (Böreğin üzerine sürmek için) yani sosun içinde 3 yumurta beyazı ve 2 yumurta sarısı olmuş olacak.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Birinci yufkamızı seriyoruz. Üzerine sos döküyoruz. Sonra öbür yufkayı serip tekrar sos döküyoruz.
  5. Birinci yufkayı parçalamadan serip öteki yufkaları parçalayıp seriyoruz (Fotoğraflarda gösterilmiştir)
  6. Yufkayı 3 kat yufka-sos yaptıktan sonra 3. Sosu sürüp peyniri döküyoruz.
  7. Daha sonra öbür 3 yufkayı da yufka-sos halinde yapıp birinci yufkanın kenarlarıyla böreği kapatıyoruz.
  8. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam yahut çörek otu döküyoruz.
  9. 200 derecede 30-35 dakika piştikten ve üzerinin güzelce kızardığından emin olduktan sonra fırından alıp böreğin üzerine su serpiştiriyoruz. Ve böreğimizin üzerine 5 dakika tepsi kapatıyoruz (Yumuşak kalması için).
  10. 5 dakika sonunda kapattığımız tepsiyi alıp böreğimizi kesiyoruz. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka1 kg dan biraz az ıspanak200 gram lor peyniri200 gram yağlı peynir1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber Sos malzemeleri; 1 su bardağı sıvı yağ1 şişe maden suyu2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet günlük yufka3 yemek kaşığı sirke3 kaşık un İç harcı için; PatatesSoğanSıvı yağTuz Üzerine için; YumurtaSusamÇörek otu Çıtır El Açması Tadında Kıvrım Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesi haşlıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
El Açması Tadında Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka Sosu için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı un1 dolu yemek kaşığı tereyağ(sonradan üzerine) İç harç için; 4 adet patates1 adet soğan6-7 yemek kaşığı sıvı yağ1 dolu kaşık tereyağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı yoğurt2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine)1 çay kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağYarım şişe soda6 adet yufka İci için; Yarım demet maydanozYeteri kadar lor peyniri Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
El Açması Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 tane yufka5 tutam ıspanak125 gr peynir1 tane kurusoğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağTuzKarabiber Sosu için 2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı sirkeYarım çay bardağı su2 su bardağı sıvı yağ (1.5 da ekleyebilirsiniz)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt