El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet hazır yufka
- 1, 5 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Kafi ölçüde peynir
- İsteğe nazaran maydanoz
- Susam yahut çörek otu
El Açması Tadında Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle fırınımızı 200 derecede açıp ısınmaya bırakıyoruz.
- Birinci olarak böreğin sosunu hazırlıyoruz. Materyalleri birebir kabın içine koyup çırpıyoruz.
- Ama 1 yumurtanın sarısını öbür bir kaba ayırıyoruz (Böreğin üzerine sürmek için) yani sosun içinde 3 yumurta beyazı ve 2 yumurta sarısı olmuş olacak.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Birinci yufkamızı seriyoruz. Üzerine sos döküyoruz. Sonra öbür yufkayı serip tekrar sos döküyoruz.
- Birinci yufkayı parçalamadan serip öteki yufkaları parçalayıp seriyoruz (Fotoğraflarda gösterilmiştir)
- Yufkayı 3 kat yufka-sos yaptıktan sonra 3. Sosu sürüp peyniri döküyoruz.
- Daha sonra öbür 3 yufkayı da yufka-sos halinde yapıp birinci yufkanın kenarlarıyla böreği kapatıyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam yahut çörek otu döküyoruz.
- 200 derecede 30-35 dakika piştikten ve üzerinin güzelce kızardığından emin olduktan sonra fırından alıp böreğin üzerine su serpiştiriyoruz. Ve böreğimizin üzerine 5 dakika tepsi kapatıyoruz (Yumuşak kalması için).
- 5 dakika sonunda kapattığımız tepsiyi alıp böreğimizi kesiyoruz. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.