
El Mexico Tavuk Papaya Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 orta uzunluk kapya biber
- Yarımdan biraz fazla bayat ekmek
- 3 orta domates
- Süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Ekmeği yağlamak için sıvı yağ
- Ekmek için 1 çay kaşığı pul biber
- Ekmek için 1 çay kaşığı kekik
- İsteğe nazaran, elma dilim patates
El Mexico Tavuk Papaya Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ekmekleri minik küpler halinde doğrayıp bir kabın içinde çok fazla olmamak kuralıyla yağlayın.
- Birer çay kaşığı kekik ve pul biberi atıp uygunca harmanlayıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin.
- 200 derece fırında 10 dakika kıtır olmasını bekleyin. (fırının özelliğine bağlı olarak müddet azalıp kısalabilir orta ara fırını açıp denetim edebilirsiniz).
- Ekmekler olurken, tavuk göğsünü ve kapyaları jülyen doğrayın.
- Tencereye evvel tavukları atın.
- Tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar, domatesleri rendeleyin.
- Tavuk suyunu yeterlice çekince rendelenmiş domatesi, biberi, tuzu ve baharatları ek edip yeterlice pişene kadar bekleyip, piştiğinde altını kapatalım.
- Servis tabağının ortasına 1 kaşık süzme yoğurt koyup üzerine kıtır ekmekleri koyup tekrar süzme yoğurt koyarak ekmeklerin üzerini kapatalım.
- İsteğe nazaran kenarlarına elma dilim patates kızartması koyabilirsiniz.
- En üste de tavukları koyup servis edebilirsiniz.