El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo süt
- 1 tutam tuz
- 1 paket maya (Sütçünden)
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (Susuz tarafından)
El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceredeki doğal sütümüzü köpük köpük olana dek pişirin.
- Üzerinde mutlaka tahta kaşık dursun. (taşmaması için). İyice köprünce tuzumuzu atın ve karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp örtü serilmiş tezgahımıza alalım. Beklemeye alalım.
- Ara sıra karıştıralım (çok olmamak şartıyla) sıcağa yakın ılık oluncaya dek.
- Bir kaba mayamızı döküyoruz ve 4 yemek kaşığı yoğurtla beraber güzelce çarpıyoruz.
- Tenceremizdeki sütten alıp kalemize döküyoruz. İyice çırpıyoruz. (köşedeki karşımımız sıcağa yakın ılık olmalı.
- Daha sonra tenceremize yavaşça döküp hafifçe karıştırıyoruz.
- Üzerini tezgaha sermiş olduğumuz örtüyle sarıyoruz. Onun üzerine tekrar sofra seriyoruz. Onun üzerine de kalınca bir örtü yada küçük battaniye seriyoruz. İyice kapanması lazım hava almaması lazım ki. Yoğurdumuz mayalansın. Taş gibi olsun. Hiç sallamamaya dikkat edin ki sulanması. Ertesi gün kaldırıp, 1 gece de buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.Not:ben yaptıysam herkes yapar. Sevgiler ⚘.
El Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Fotoğraflı Yapılışı