bilgisayarci
FD Üye
Elazığ Harput Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kilo yağsız çift çekim kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Su
- Tuz
Elazığ Harput Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ve maydanozları minik minik doğrayalım.
- Kıyma ,soğan ,maydanoz ve yumurtayı leğene alıp karıştıralım.
- Domates salçasını ,tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyelim.
- Bulguru köfte harcına yavaş yavaş yedirelim.
- Yoğururken az su ekleyerek kıvamını tutturalım.
- Şeklini verelim.
- Köfte suyu için tencereye yağı ekleyelim.
- Domates ve biber salçalarını ekleyip kavuralım.
- Kaynar suyu tencereye ekleyelim.
- Şeklini verdiğimiz köfteleri tencereye dökelim ve pişmeye bırakalım.
- Pişen köfteleri servis edelim.
Elazığ Harput Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı