Elazığ Salçalı Köfte Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı yedi türlü baharat
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı su
- 2 kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
Elazığ Salçalı Köfte Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı yoğurma kabına alıp üzerine irmik baharat ve yağı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Daha sonra avuçlarımızı hafif yağlayıp kıymadan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp bastıra bastıra incecik köfteler yapıp kenara kaldırıyoruz.
- Küçük bir tencereye su hariç sos için yazdığımız malzemeleri alıyoruz.
- Salçanın kokusu çıkana kadar biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde suyu ekleyip salçayı açıyoruz çok koyu olmayan hafif akışkan bir kıvam olana kadar suyu ekliyoruz kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatıp sosu kenara alıyoruz.
- Bu arada soğan ve maydanozları ince kıyıp salatayı hazırlıyoruz.
- Önceden ısıttığımız tavada köfteleri pişiriyoruz.
- Daha sonra 1 adet somun ekmeği ayırıp içine salçalı sostan sürüyoruz üstüne köfteleri yerleştiriyoruz üzerine soğan salatasından ekleyip kapatıyoruz.
- Tost makinesinde iyice bastırıyoruz.
- Tost makinasından aldığımız ekmeği tam ortasından ikiye bölüyoruz.
- İsterseniz böldüğümüz uçları salçalı sosa batırın.
- Yada salçalı sostan köfteleri kızarttığımız tavaya iki kaşık alıp hafif yakın bu sosu kaşık yardımı ile ekmeğin üzerine sürün. Salçası yanmış köfte yemeye hazır.
Elazığ Salçalı Köfte Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı