Resimli Elazığ usulu Keşkek tarifi
Elazığ usulu Keşkek nasıl yapılır
2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr kavurma veya haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salca
8 su bardağı su
tuz
imageselazigusulukeskektarifiresimli5ad43263aaa9f
Elazığ Usulu Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur Fasulyeler haşlanır ve suzulur Soğanlara salca, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir Pişerken sık sık tahta kaşık ile carpa carpa ezilmeleri icin karıştırılır piştikten sonra servis tabağına alınır Orta kısmı cukurlaştırılır ve bu cukura eritilmiş tereyağ dokulur
Elazığ usulu Keşkek nasıl yapılır
2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr kavurma veya haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salca
8 su bardağı su
tuz
imageselazigusulukeskektarifiresimli5ad43263aaa9f
Elazığ Usulu Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur Fasulyeler haşlanır ve suzulur Soğanlara salca, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir Pişerken sık sık tahta kaşık ile carpa carpa ezilmeleri icin karıştırılır piştikten sonra servis tabağına alınır Orta kısmı cukurlaştırılır ve bu cukura eritilmiş tereyağ dokulur