Elazığ Yolu Tirit Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram kadar kavurma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 7-8 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- 2 kol taze soğan
- Tuz
Elazığ Yöntemi Tirit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 2 yemek kaşığı sumağı ,1 su bardağı sıcak suya ekliyoruz, ekşiliğini bırakana kadar bekletiyoruz.
- Öbür yandan soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın .
- Akabinde kavurmayı da alın güzelce kavurun.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca içeresine salçasını ekleyip tekrar kavurun.
- Akabinde yıkadığımız bulgur ve pirinçi de ekleyip karıştırın .
- Akabinde sumaklı suyu süzüp suyunu tiritin üzerine ekliyoruz .
- 6 su bardağı suyu da ekleyin .
- 1 tatlı kaşığı da kuru reyhanı ekleyin, tuzunu da ekleyin.
- Pirinçler ve bulgurlar pişene kadar pişirin hafif sulu olacak tiritimiz .
- Altını kapatıp tabağa alınca üzerine taze soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
- Benim taze soğanım yoktu yalnızca maydanoz ekledim .
- Yanına salamura yaprak ile servis edin .
- Bizim memleketin tiriti salamura yaprakla yenir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.