Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elazığ Usulü Tirit

Elazığ Usulü Tirit
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elazig-usulu-tirit.jpg

Elazığ Yolu Tirit Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram kadar kavurma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 7-8 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 kol taze soğan
  • Tuz

Elazığ Yöntemi Tirit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 2 yemek kaşığı sumağı ,1 su bardağı sıcak suya ekliyoruz, ekşiliğini bırakana kadar bekletiyoruz.
  2. Öbür yandan soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın .
  3. Akabinde kavurmayı da alın güzelce kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca içeresine salçasını ekleyip tekrar kavurun.
  5. Akabinde yıkadığımız bulgur ve pirinçi de ekleyip karıştırın .
  6. Akabinde sumaklı suyu süzüp suyunu tiritin üzerine ekliyoruz .
  7. 6 su bardağı suyu da ekleyin .
  8. 1 tatlı kaşığı da kuru reyhanı ekleyin, tuzunu da ekleyin.
  9. Pirinçler ve bulgurlar pişene kadar pişirin hafif sulu olacak tiritimiz .
  10. Altını kapatıp tabağa alınca üzerine taze soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
  11. Benim taze soğanım yoktu yalnızca maydanoz ekledim .
  12. Yanına salamura yaprak ile servis edin .
  13. Bizim memleketin tiriti salamura yaprakla yenir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,647Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt