Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elâzığ Yöresi Tirit Tarifi Tavuklu Bulgur Pilavı

Elâzığ Yöresi Tirit Tarifi Tavuklu Bulgur Pilavı
0
92

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
elazig-yoresi-tirit-tarifi-tavuklu-bulgur-pilavi.jpg

Elâzığ Yöresi Tirit Tarifi Tavuklu Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk but
  • 1 adet tavuk göğsü (400-500 gr)
  • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği /kekik
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Elâzığ Yöresi Tirit Tarifi Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba, bugün sizlere yöresel yemek tarifini sizlere sunuyorum. Tğm lezzetini sarimsak ve kekikden alan elazığ yöresine ait tirit yemeğini çok seveceğinizden eminim:).
  1. Öncelikle tavuklar haşlanır. Haşlandıktan sonra tavuklar didiklenir.
  2. Başka tenceremizde tereyağ ve zeytinyağı ile salça kavrulur. Salça kavrulduktan sonra tavuk suyu konulur.
  3. Tavuk suyu kaynarken bulgur ve 1/3 didiklenen tavuk konulur.
  4. Bulgur suyunu çekmeye yakın baharatlar ve sarımsak eklenir.
  5. Kısık ateşte suyunu çekmesi beklenir.
  6. 5. Başka bir yerde 2/3 didiklenen tavuk salça ile kavrulur.
  7. Salçanız tuzsuz ise tuz atabilirsiniz. Benim salçam el yapımı olduğu için tuzlu. Tuz atmadım.
  8. Dinlenen tirit yemeği ile salça ile kavrulmuş tavuğu birlikte servis edin.Afiyet olsun:) leziz yemeğin yanında ayran içebilirsiniz. Çok yakışacaktır:)
Elâzığ Yöresi Tirit Tarifi Tavuklu Bulgur Pilavı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt