Elazığın İçli Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 su bardağı un (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 -6 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 kase kadar kavurma
- 1 su bardağı haşlanmış suyu süzülmüş pirinç
Elazığın İçli Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için un hariç, diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alın karıştırın. Daha sonra ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde yoğurun. Daha sonra dinlendirmeye alın.
- Diğer yandan içini hazırlıyoruz. Öncelikle sıvı yağı tavaya ekliyoruz soğanları yemeklik doğruyoruz, kavurmayla beraber tavaya alıyoruz soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ardından haşlanmış pirincimizi de ekleyip, kısık ateşte biraz kavuruyoruz tuzunu da eklemeyi unutmayın daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın tek tek ince bir şekilde oklava ile açıp öncelikle en alta 2 adet ince açtığınız yufkayı tepsiye serin.
- İkincinin üzerine iç harcımızdan fotoğrafta gördüğünüz üzere 1 -2 kaşık ekleyip, her tarafına eşit yayıyoruz açtığımız yufkanın her katına bu içten azar azar ekliyoruz en üstüne 2 bezeyi de ince açıp serin iç koymadan serin.
- Daha sonra baklava dilimi gibi biraz büyük kesin bir kasede sıvı yağ ve yoğurdu karıştırıp, üzerine sürüp, 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.