Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elbasan Tava

Elbasan Tava
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elbasan-tava.jpg

Elbasan Tava Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı  et çeşnisi (yoksa kekiği bol atın)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su
Sosu için
  • 1 su bardağı un
  • 2 küçük yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

Elbasan Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yanmaz yapışmaz bir tencereyi bir iki dakika kadar ısıttıktan sonra tereyağını atıp eritelim.
  2. İri doğranmış kuşbaşı etlerimizi tencereye atıp beş altı dakika kadar çevirelim.
  3. Daha sonra soğanları ve biberleri ekleyip hafif kavurduktan sonra kekik ve et çeşnisini (marketlerde satılıyor) ekleyelim.
  4. Bir iki dakika kadar baharatları yedirdikten sonra sarımsakları da ekleyip beş dakika karıştıralım.
  5. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. İşin püf noktası burda.
  6. Etlerimiz koyduğumuz suyu çekmeye başladığında bir kepçe yardımıyla tavamızı eğerek  bir su bardağı dolusu olacak halde etin suyundan alalım. (ilk kademede bir su bardağını  dolduramazsınız o yüzden etin suyunu aldıktan sonra yeniden eti geçecek  kadar sıcak su ek edin ve yeniden etler suyu çekince kepçe ile suyundan alın bu işlemi  hem etiniz pişene kadar hem de bir su bardağı  et suyunu doldurana kadar yapmaya devam edin).
  7. Et suyunu varsa plastik bir bardağa koyup buzluğa atıp biraz soğutun.
  8. Etler pişerken geniş bir kasede sosumuz için unumuzu yumurta sarımızı yoğurdumuzu ve tuzumuzu güzelce karıştıralım.
  9. Daha sonra soğuyan et suyumuzu da ekleyip güzelce  çırpalım.
  10. Sosumuz ne çok katı ne çok sıvı olacak pürüzsüz olmalı. O yüzden son etapta et suyumuzu yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
  11. Son olarak pişen etlerimizi fırın kabımıza (borcam da olur) alalım ve üstüne sosumuzu döküp daha evvel ısıttığımız fırınımızda 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Elbasan Tavası Tarifi Elbasan Tavası nasıl yapılır Elbasan Tavası yapılışı Elbasan Tavası Tarifi Resimli imageselbasantavasitarifiresimli5ad432144480f Malzemeler : 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) 3 Corba kaşığı margarin 2 Orta boy soğan 6 Su bardağı suzme yoğurt 6 Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Vegan Elbasan Tava Tanımı İçin Gereçler 100 g soya küpü3 adet patates1 adet soğanSıvı yağ Sos için; 2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı vegan margarin vitayağ2 su bardağı şekersiz soya sütüTuz Üzeri için; Trakya çiftliği vegan pizza peyniri Vegan Elbasan Tava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
TV8 ekranlarında yer alan MasterChef Türkiye 2020 yarışması eleme turunda yarışmacılardan istenen elbasan tava tarifi adeta arama motorunda tıklanma rekoru kırıyor. Daha önce yediğiniz ancak adını bile bilmediğiniz elbasan tavayı evde de kolayca pişirebilirsiniz. Peki evde elbasan tava nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı1 adet havuç2 orta uzunluk patates1 su bardağı haşlanmış bezelye1 adet orta uzunluk soğan1 adet kapya biber3-4 adet küçük uzunluk yeşil biber2-3 diş sarımsakYarım su bardağı zeytinyağı Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı un1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Elbasan Tavası Tarifi Elbasan Tavası nasıl yapılır Elbasan Tavası yapılışı Elbasan Tavası Tarifi Resimli Malzemeler : 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) 3 Çorba kaşığı margarin 2 Orta yükseklik soğan 6 Su bardağı süzme yoğurt 6 Su bardağı su, 12 Su bardağı un 3 Yumurtanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt