
Elbistan Metodu Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Etli kemik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağından az bulgur
- Kaynamış su yahut et suyu
Elbistan Yöntemi Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanları doğrayıp kemikle birlikte sıvı yağ ile kavuruyoruz,.
- Daha sonra kaynamış su yahut et suyunu ek ediyoruz ben et suyu kullanıyorum.
- Kemik güzelce pişene kadar haşlıyoruz daha sonra mercimeksiniz atıyoruz.
- Mercimek yumuşacıktan sonra bulgurunu ekliyoruz.
- Ve bulgurlar şişene kadar pişiriyoruz.