Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elbistan Usulü Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği)

Elbistan Usulü Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği)
0
83

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
elbistan-usulu-cigiklama-bulgurlu-mercimek-yemegi-3.jpg

Elbistan Metodu Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Etli kemik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağından az bulgur
  • Kaynamış su yahut et suyu

Elbistan Yöntemi Cığıklama (Bulgurlu Mercimek Yemeği) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları doğrayıp kemikle birlikte sıvı yağ ile kavuruyoruz,.
  2. Daha sonra kaynamış su yahut et suyunu ek ediyoruz ben et suyu kullanıyorum.
  3. Kemik güzelce pişene kadar haşlıyoruz daha sonra mercimeksiniz atıyoruz.
  4. Mercimek yumuşacıktan sonra bulgurunu ekliyoruz.
  5. Ve bulgurlar şişene kadar pişiriyoruz.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt