![elde-yogurmak-yok-en-kolayindan-icli-kofte.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/31/elde-yogurmak-yok-en-kolayindan-icli-kofte.jpg)
Elde Yoğurmak Yok En Kolayından İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo kıyma
- 1kilo kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiberi
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ceviz
- Sıvı yağ
Elde Yoğurmak Yok En Kolayından İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı yapalım ki soğusun hatta bir gece önceden yaparsanız daha güzel olur. Ben iç harcını biraz fazla yaptım arta kalan iç harcı buzluğa atıyorum bir sonraki içli köfte yapımında çok kolay oluyor siz dilerseniz yarı ölçü ile yapabilirsiniz.
- Kıymayı tenceremize alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım ardından soğanı ilave edip tekrar kavuralım soğan her ne kadar çok gibi gözüksede piştikçe kaybolacaktır.
- Kavrulan soğanlardan sonra sırasıyla salçasını ve baharatlarınıda ilave edip pişirelim kapatmaya 5 dakika kala cevizini ilave edip 5 dakikada onunla pişirip soğutalım iç harcımızı biz geçelim hamuru yapmaya.
- Bulguru, irmiği, tuzu kapta karıştırıp, üzerine kaynar suyunu döküm kenara alalım biraz sonra soğuduğundan emin olunca unu yumurtasını salçasını baharatlarını ilave edip, bir harmanladım sonrası yadigar robotumda????
- Harcı 3 e böldüm ben ara ara su verdim robot çalışırken sonuç macun gibi bir kıvam????????
- Hamurumun kıvamından emin olunca iç harcımda sogumuştu tabi şeklini vermeye başladım klasik bir şekilde içli köftemi açtım içini doldurup kapattım.
- Kızgın yağda kızarttım 40 adet çıkıyor bu tarifimde 1 tane bile çatlayan patlayan olmadı deneyin pişman olmazsınız. Şifaa ile efendim. Afiyet olsun.