nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hangi besinlerde hangi elementler bulunur
elementler hangi yiyeceklerde vardır
KLORÜR: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Maden suları,ançuez balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri
SÜLFÜR: Maden suları, frenk lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam
KALSİYUM: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, harnup, karahindiba çiçeği, yeşil yapraklı sebzeler, keçi sütü, incir, süt ve süt ürünleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz ürünleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, böğürtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği
MAGNEZYUM: Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmeztahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri
POTASYUM: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinç, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, piliç, kuru üzüm, sebzeler, tahıl taneleri
BOR: Maden suları, elma, havuç, tahıl, üzüm, yapraklı sebzeler, fındık, armut
DEMİR: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, böbrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye
MANGANEZ: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba çiçeği
FOSFOR: Maden suları, asparagus, darı, süt ürünleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, piliç, et, kepek
LİTYUM: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz ürünleri ve domates
SELENYUM: Savunma sisteminin güçlendirilmesinde katkıda bulunur Kanserden korumada etkilidir Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara içilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir Kardiyovasküler hastalıklardan korunmaya asistan olur Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır Üreme yeteneğinin korunmasını sağlar
ÇİNKO: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler *
elementler hangi yiyeceklerde vardır
KLORÜR: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Maden suları,ançuez balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri
SÜLFÜR: Maden suları, frenk lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi, şalgam
KALSİYUM: Maden suları, Badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, harnup, karahindiba çiçeği, yeşil yapraklı sebzeler, keçi sütü, incir, süt ve süt ürünleri, somon balığı, sardunya balığı, deniz tuzu, deniz ürünleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, böğürtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf, hardal yeşilliği
MAGNEZYUM: Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmeztahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydanoz, şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu, tahıl ve tahıl taneleri
POTASYUM: Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinç, hurma, meyve kurusu, incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, piliç, kuru üzüm, sebzeler, tahıl taneleri
BOR: Maden suları, elma, havuç, tahıl, üzüm, yapraklı sebzeler, fındık, armut
DEMİR: Maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, Lima fasulyesi, böbrek, et, yumurta, balık, akdarı, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, kahve, tahıl, deniz sebzeleri istiridye
MANGANEZ: Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri, kara hindiba çiçeği
FOSFOR: Maden suları, asparagus, darı, süt ürünleri, yumurta, balık, meyveler, meyve suyu, pırasa, piliç, et, kepek
LİTYUM: Maden suları, inek ciğeri, patlıcan yapraklı sebzeleri pırasa, patates, tahıllar, deniz ürünleri ve domates
SELENYUM: Savunma sisteminin güçlendirilmesinde katkıda bulunur Kanserden korumada etkilidir Serbest radikallerin artığı durumlarda (sigara içilmesi, hava kirliliği, ultraviole ışınları ve radyasyona maruz kalma) etkilidir Kardiyovasküler hastalıklardan korunmaya asistan olur Karaciğer fonksiyonlarının korunmasına yardımcıdır Üreme yeteneğinin korunmasını sağlar
ÇİNKO: Maden suları, biftek, istiridye, hindi ,tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler *