Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği)

Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği)
0
20

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram yarım yağlı dana kuşbaşı (Kuzuda olur)
  • 250 gram arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 12 tane cherry domates
  • 7 tane sivri biber
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı su

Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırın tepsisi yağlanır sos gereci bir kaba alınır, çırpılır, içine etler atılıp, sosla karıştırılır.
  2. Domates sarımsak eklenir onlarda karıştırılır ağzı kapatılıp 1 saat dinlendirilir.
  3. Dinlenen et ve soslar sırası ile tepsiye alınır.
  4. Sos kabına su eklenir karıştırılır, tepsiye eklenir, üstüne yağlı kağıt serilir.
  5. 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir servise hazır.
Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt